El Regidor de Seguretat explica el funcionament del sistema LANDIS de seguretat

El pioner sistema GPS per a emergències dissenyat per l’Institut Cartogràfic Valencià entra a la seua fase final d’implantació a Ontinyent

El Regidor de Seguretat, José Mª Hoyos, acompanyat per l’Intendent i l’Intendent Principal de la Policia Local, José Alberto Policarpo i Juan Serrano, explicava a representants dels diversos col·lectius veïnals del disseminat els detalls del nou sistema LANDIS de seguretat. La utilització d’aquest pioner sistema GPS per a emergències, dissenyat per l’Institut Cartogràfic Valencià serà coordinat per la Policia Local d’Ontinyent, que està duent a terme les accions incloses a la segona i última fase de la seua implantació a la ciutat, que inclou el repartiment de targetes identificatives de vivendes del disseminat entre els seus respectius propietaris per tal d’agilitzar la resposta policial front a emergències.

Hoyos manifestava que «integrar informació de localització GPS ens permet generar les rutes més adequades fins al lloc del qual procedeix l’avís i reaccionar amb rapidesa”, explicant que a la primera fase s’ha fet una geocodificació del terme i equipat amb aparells de GPS i pantalles de control a la Policia Local. A la segona fase que s’està duent a terme ara, es procedeix a informar a la ciutadania, formar als agents, i localitzar als usuaris. Per aconseguir aquest últim objectiu es procedirà durant el mes de febrer a repartir les noves “targetes de localització d’immobles en zona interurbana” del tamany d’una targeta bancària i personalitzades, a les quals constarà el número de polígon i parcel·la, així com els telèfons d’emergències.

José Mª Hoyos posava de relleu que LANDIS “suposarà una millora substancial en la seguretat ciutadana a Ontinyent, i principalment al disseminat, que per les seues característiques és una àrea que presenta dificultats per atendre emergències, davant les quals podrem reaccionar ara més ràpidament”, afegia.