El PSPV retrau a Yolanda Sipán que no vulga debatre les seues propostes en el Consell Esportiu

Ignacio Reig: «la regidora Yolanda Sipán s’oposa a tractar les propostes de l’oposició i emet els acords que només interessen al PP»

El govern del PP de Xàtiva està falsejant les propostes del Consell Esportiu Municipal (CEM) per a Comissió d’Hisenda fent passar com a acords les imposicions del PP. D’aquesta forma ho ha denunciat el regidor socialista Ignacio Reig qui ha acusat a la regidora Yolanda Sipán de què «està traslladant modificacions imposades unilateralment pel PP fent-les passar com a acords, mentre està bloquejant les propostes d’altres membres del CEM».

Reig explica que el PSPV ha formulat una proposta de modificació de l’ordenança fiscal de 2015 perquè els clubs esportius adherits al Consell Esportiu Municipal estiguen exempts de pagament per la utilització de les instal·lacions esportives municipals, proposta que va en la línia que les associacions culturals tampoc paguen per l’ús del Gran Teatre. No obstant la proposta ha sigut menyspreada per la regidora del PP i l’ha obviat perquè «tan sols es va donar compte oral de la proposta de modificació proposada pel PP».

El regidor socialista critica que en el passat Yolanda Sipán es va oposar a votar les modificacions de l’ordenança fiscal de 2015 i es va negar a votar les propostes del PSPV. A continuació es va poder veure que en la comissió d’Hisenda existeix una proposta que se suposa que envia el Consell Esportiu Municipal, «cosa que és completament falsa, arriben a la comissió d’Hisenda propostes del Consell Esportiu que allí no s’han tractat». Ignacio Reig adverteix així que «d’existir eixa proposta, és la proposta de l’equip de govern del PP, que es burla del Consell Esportiu i l’utilitza per a disfressar de participació el que és una presa de pèl per part de la regidora d’esports a tots els seus membres».

Exempció del pagament

El grup municipal socialista va reiterar la proposta perquè els clubs esportius adherits al Consell Esportiu no paguen la taxa d’utilització d’instal·lacions esportives. Reig ha manifestat que «es tracta d’una proposta senzilla, ja que per aquest concepte s’ingressen menys de 15.000 euros a l’any, la meitat del que cobra el director de Nits al Castell».

El regidor socialista conclou que «pensem que és just demanar col·laboració i suport als clubs, però el suport ha de ser recíproc. Si els dónes una subvenció que cada any disminueix i després els cobres per utilitzar les instal·lacions públiques les associacions esportives encara ixen perjudicades».