El PSPV reclamarà al plenari que la Generalitat Valenciana pague els deutes pendents

Cerdà : “Rus i els seus regidors han de reclamar els 5’9 milions d’€ que la Generalitat Valenciana li deu a l’Ajuntament de Xàtiva ”.

El portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, han presentat una moció, que serà tractada en el plenari de hui, en la que demana que l’Ajuntament de Xàtiva li reclame a la Generalitat Valenciana els 5’9 milions d’€ que deu a la institució local. Dit deute es produeix com a conseqüència del impagament reiterat de la Generalitat de diverses subvencions concedides i diferents convenis signats amb el consistori, alguns d’ells amb més de 4 anys d’antiguitat.

A la vista de les xifres a les que ascendeix el deute, la Generalitat Valenciana és el principal deutor de l’Ajuntament de Xàtiva. Davant d’esta situació, Cerdà afirma que “Rus i els seus regidors no podem quedar-se de braços creuats, han de reclamar que es paguen immediatament els 5’9 milions d’€ que se’ns deuen”. I, al mateix temps, li exigeix a l’alcalde que pose per davant els interessos de la seua ciutat als del seu partit i als seus personals. En paraules del socialista, “Rus ha de demostrar que per a ell és més important ser l’alcalde de tots els xativins que el president dels populars de la Província de València”.

Finalment, Cerdà ha explicat que el pagament d’aquest deute no solucionaria els greus problemes financers del consistori, ja que “el problema del deute de l’Ajuntament de Xàtiva no es solucionarà fins que els responsables polítics deixen de gastar a mans plenes i d’amagar factures en els calaixos com fan ara”. La solució de la situació econòmica “passa pel canvi de formes i de criteris a l’hora de gastar els diners i això només es produirà si hi ha un canvi de partit al govern de la ciutat”, va sentenciar.