El PSPV de Xàtiva afirma que «la improvisació de la Mitja Marató perjudica el prestigi de la competició i desmotiva la participació»

medina-pspv

  • Medina: «el PP no treballa per fomentar l’esport de la ciutat i sols l’usa per fer-se la foto»

15-02-10 (Xàtiva).- El regidor socialista Ricardo Medina ha responsabilitzat al govern del PP de «desmotivar als corredors de la Mitja Marató de Xàtiva amb la improvisació i canvis a última hora que donen imatge de poca seriositat en l’organització de proves esportives». D’esta forma Medina afirma que en esta sisena edició de la competició atlètica «es va haver de canviar el circuit del recorregut en l’últim moment, deixant-lo sols en un traçat urbà, provocant així malestar i falta de motivació entre els corredors per la qual cosa molts no s’han molestat en participar».

Ambtot, Jorge Herrero va explicar que el descens en la participació era degut a dues noves proves esportives en el calendari de carreres populars de la Comunitat, i que coincidien amb la Mitja de Xàtiva.

El responsable d’esports del PSPV ha afirmat que els canvis «s’han degut a que no es va demanar dins els terminis correctes els permisos a la Direcció General d’Interior per poder fer la Mitja Marató per les pedanies». Així Ricardo Medina acusa al regidor d’esports Jorge Herrero de que «la falta de d’implicació fa que no es treballe i s’haja d’improvisar a última hora la competició». Medina lamenta que esta situació «es deu a que el PP no treballa per fomentar l’esport de la ciutat, sino que sols l’usa quan trau profit de la foto que pot donar, com pagar perquè vinga la Vuelta a España o que Rus puga servir-se de l’Olímpic de Xàtiva com una plataforma més de publicitat».

El regidor del PSPV recorda la falta de suport a la pràctica de l’esport com que «es vol construir una pista d’atletisme de 6 carrers que no permet competicions homologades quan fa 15 anys que no es fan», i altres casos com «realitzar obres en el camp de futbol Paquito Coloma que perjudiquen en temps i forma tots els equips que practiquen allí esport» així com «el retard de 6 mesos dels vestuaris» i «perdre una subvenció per instal·lacions esportives per convertir la Piscina Murta en un parc d’atraccions deixant perdre la possibilitat de tindre unes instal·lacions immillorables».

Medina ha manifestat que:

L’aposta real per l’esport es fa negociant amb el Comité Olímpc Espanyol la creació d’una Ciutat Olímpica, noves instal·lacions esportives, un Centre d’Alt Rendiment i una Universitat Esportiva, com ha fet el govern socialista de Gandia i no omplint-se la boca com Rus de Ciutat Esportiva quan no es poden fer unes mínimes competicions per no tindre les pistes adequades, com passa a Xàtiva.

Medina afirma que «l’esport obté suport del PP segons la foto que es pot traure Rus, i no pensant en la pràctica en òptimes condicions de la ciutadania ni en poder atraure esportistes d’alt nivell amb competicions de prestigi i amb instal·lacions de primer nivell i de gran qualitat».