El Fons Valencià tanca la 6ª edició de la campanya “Ser dona al Sud” a Quatretonda

presentacio-campanya-ser-do

Des de l’1 al 16 de març s’han realitzat activitats en 29 municipis de la Comunitat Valenciana, on han participat prop d’un miler de persones.

L’acte de tancament de la campanya serà demà a les 16 hores a l’Ajuntament de Quatretonda.

Amb motiu del 8 de març, Dia Mundial de la Dona Treballadora, el Fons Valencià per la Solidaritat ha organitzat la campanya de sensibilització “Ser dona al Sud”.

El Fons Valencià per la Solidaritat, és l’associació d’ajuntaments de la Comunitat Valenciana que té com a objectiu posar en comú recursos i esforços municipals per a contribuir des de l’àmbit municipal valencià al desenvolupament dels països del Sud per mitjà d’un fons econòmic que serveix per finançar projectes de cooperació i sensibilització.

La campanya “Ser dona al Sud” té com a objectiu la difusió entre els municipis socis del Fons Valencià de la realitat de la dona al Sud i està formada per un conjunt d’activitats que acostaran a la societat valenciana la realitat de la dona en els països en vies de desenvolupament.

En l’edició de 2010 els testimonis convidats pel Fons a la campanya “Ser dona al Sud” són Hilda Herrera i Barbarita Miranda, representants de la Asociación de Mujeres Municipalistas del Ecuador (AMUME).

AMUME és una organització sense finalitat lucrativa, creada en 1993, i formada per regidores i alcaldesses, en funcions o no, de 224 municipis d’Equador.

AMUME promou la participació de les dones en les institucions a través de l’ètica política i de la transformació de les condicions que generen opressió, exclusió, subordinació i discriminació sobre la vida de les dones i del conjunt de la societat equatoriana.

La presència de les dones sòcies d’AMUME en els ajuntaments ha tingut com a èxits més importants la incorporació de temes de gènere, equitat, ciutadania plena i profundització de la democràcia en les agendes públiques locals, la posada en marxa de polítiques públiques, i especialment la vigilància dels drets adquirits per les dones amb la finalitat de garantir el seu compliment.

El Fons Valencià col·labora amb la AMUME en el finançament d’una escola de formación política per a dones autoritats locals. Esta escola, que té dos seus, una Quito i l’altra a Cuenca, és un espai de formació que ajuda a les dones en el seu exercici de la gestió i la representació pública a Equador. El procés de formació es caracteritza per combinar elements teòrics i metodològics amb la pràctica de les labors quotidianes de les dones autoritats locals.

Les beneficiaries del projecte són regidores, alcaldesses i vice alcaldesses, conselleres, dirigents i líders de juntes parroquials de tot Equador. Cada any es formen prop de 200 dones a l’escola.

La campanya “Ser dona al Sud” ha estat en marxa de l’1 al 16 de març, i al llarg d’este període s’han realitzat activitats en 29 municipis de la Comunitat Valenciana. A la Vall d’Albaida han participat en la campanya els ajuntaments d’Albaida, Montaverner, Ontinyent i Quatretonda; i a la comarca de La Costera han participat Xàtiva i La Llosa de Ranes.

A Quatretonda, la presentació de la campanya serà demà dimarts 16 de març a les 16 hores al Saló d’Actes de l’Ajuntament.

La presentació de l’acte anirà a càrrec de l’Alcalde de Quatretonda, David Mahiques Alberola. Tot seguit es realitzarà la conferència “La participació de les dones en el món local a Equador”, que anirà a càrrec de Hilda Herrera i Barbarita Miranda, representants de la Asociación de Mujeres Municipalistas del Ecuador (AMUME), i que girarà al voltant del treball de les dones en l’àmbit municipal a Equador i del compromís de les organitzacions de dones en la transformació social i local d’este país. La conferència també servirà per donar a conèixer el projecte de l’escola de formación política per a dones autoritats municipals, que el Fons Valencià ha finançat a AMUME.

Per a Hilda Herrera, Presidenta d’AMUME, “la valoració de la campanya “Ser dona al Sud” és molt positiva perquè s’han acomplit els objectius de sensibilització, hi ha hagut molt d’interés entre el públic assistent als actes pel projecte de l’Escola de formació política per a dones autoritats locals, i a més les dones assistents a les activitats ens han donat ànims per continuar el treball que fem des d’AMUME. A més a més, el temps que hem estat recorregent la Comunitat Valenciana ens ha permès conèixer la realitat del municipalisme valencià, les polítiques de gènere que s’impulsen des de les diferents administracions i hem conegut millor la realitat de la dona a Espanya”.