El dia 6 comença el procés d’escolarització per a infantil i primaria a Xàtiva

“El PSPV-PSOE denúncia que el govern del partit popular de Xàtiva no subsana els errors en materia educativa de cursos anteriors i es nega a les propostes de la comunitat educativa”

La regidora socialista responsable d’educació Xelo Angulo va recordar ahir que esta setmana ha començat el procés d’ escolarització dels alumnes que començaran les seues etapes educatives en infantil i primaria a la nostra ciutat el proper curs i que per part de la regidoria que encapçala el popular Ramon Vila no s’ha atés cap ni una de les demandes que des del consell escolar municipal se li han sol.licitat.
“És una gran irresponsabilitat per part del govern del PP de Xàtiva i en especial del seu regidor d’educació no atenga les demandes educatives de la nostra ciutat i una any rere altre permeta a consciència els mateixos errors amb el consequent perjudici per a les famílies”, va indicar Angulo. “L’educació hauria d’estar per damunt de les polítiques i a Xàtiva és evident que no es farà res que contradiga el que diga el Conseller, encara que siga una barbaritat rere l’altra”, va lamentar.

Angulo va recordar quines són les qüestions educatives bàsiques que té damunt la taula el concejal i té pendent de resoldre:
• Adequació i modificació del mapa escolar municipal, adequat a la demanda del barri nord-oest. Ha presentat el mateix mapa escolar obsolet des de que governa fa 13 anys i no es matricula de manera adequada a la població.
• Ha negat la creació d’una escola infantil pública per escolaritzar els alumnes de 0 a 3 anys. A Xàtiva hem tingut l’oportunitat històrica de rebre els diners del plan Zapatero i han desestimat l’escola, agreujant la crisi de les famílies que tenen xiquets en aquesta etapa educativa
• S’ha negat al Bus Escolar municipal gratuit
• No dota de beques de menjador als xiquets dels centres concertats, discriminant les families per la seua renda al no poder accedir.
• L’Ajuntament no intercedeix amb la Conselleria per exigir que als nostres centres s’incrementen les places de professorat, les places de educadors i fisioterapeutes, especialistes, etc, tant als públics con als concertats.
• L’Ajuntament no vetla ni possa el mitjans per una matriculació no selectiva ni discriminatòria
• L’Ajuntament s’enfronta amb la comunitat educativa local no assegurant la impartició a la nostra ciutat d’Educació per a la ciutadania en valencià o castellà.

Des del PSPV-PSOE de Xàtiva a més valoren molt negativament la campanya obsoleta d’informació del PP de Xàtiva envers la matriculació dels xiquets i xiquetes per al proper curs. Angulo va proposar: “L’Ajuntament hauria de ser el primer promotor de l’ensenyament, donant les màximes facilitats i informació a les famílies. Existeixen les noves tecnologies i nosaltres proposem una campanya interactiva amb les famílies amb l’Edició d’ un DVD informatiu amb informació directa, amb les dates i terminis del procés, imàgens dels centres públics municipals on poder matricular els seus fills, fins i tot una jornada de portes obertes als col.legis per tal que els pares puguen conéixer els centres. Creguem que l’educació és bàsica i amb esta proposta de difusió de l’informació estalviariem paper (Compromís de l’Ajuntament amb el medi ambient) i adaptariem de manera progresiva la societat de Xàtiva a la informació i les noves tecnologies. És bàsic que els pares tinguen tota la informació, no sesgada, per poder assegurar-los la seua lliure elecció del centre on matricular els seus fills. Eixe hauria de ser el compromís de l’Ajuntament en un procés com aquest”.

Recordem que per als alumnes d’ infantil i primaria el termini de matricula comença el 6 de maig i fins el 14 presentant la documentació en el centre escollit en primera opció i per als alumens d’ESO, Batxillerat i cicles formatius el periode és del 3 al 15 de juny.