El deute de la Generalitat Valenciana amb Xàtiva aconsegueix els 12 milions d’Euros

Ignacio Reig (PSPV-PSOE): “La Plaça de Bous quedarà com a monument a la mala gestió i el balafiament. Han gastat com a nous rics i ara el deute la paguem entre tots”.

El regidor socialista Ignacio Reig, ha informat que el deute de la Generalitat Valenciana amb Xàtiva ha aconseguit en 2011 la xifra record de 12 milions d’euros. El grup socialista ha sol·licitat les dades actualitzades de les subvencions pendents en 2011 i la sorpresa ha sigut enorme en comprovar que existeixen deutes que es remunten a l’any 2003, 2005, 2006 i 2007. Algunes d’aquestes subvencions van obligar en el seu moment a demanar un crèdit bancari, per la qual cosa l’incompliment de la Generalitat ocasiona una despesa no prevista a les arques municipals. És el cas del recentment inaugurat CCX del que estan pendents de pagar 1.400.000 euros o de la Ciutat de l’Esport, de la qual es deuen 1.945.000 euros. L‘Ajuntament de Xàtiva deu crèdits per un total 3.683.000 euros a causa d’impagaments de la Generalitat. Aquesta situació es repeteix en aquells ajuntaments que van rebre una promesa de subvenció que ara no arriba i han d’afrontar el deute amb els seus propis recursos.

Reig va informar de la passivitat de l’ajuntament davant aquest deute “Algunes subvencions porten anys de retard i ocasionen any rere any importants despeses per interessos. No s’entén la passivitat de l’Ajuntament. No sé perquè serveix tenir a l’Alcalde en les corts valencianes quan els únics diners que ha arribat puntualment ha sigut el de la Plaça de Bous. Ha sigut una pena gastar així, la Plaça de Bous quedarà com a monument a la mala gestió i el balafiament. Han gastat com a nous rics i ara el deute el paguem entre tots”, va lamentar.

Impagaments en totes les àrees
Així mateix, Reig va informar que “existeixen impagaments en el Conservatori Luis Milan 484.000 euros, en el transport universitari 12.000 euros, en el teatre 19.000 euros, en el centre de dia de malalts d’Alzheimer 136.000 euros, en el centre d’estimulació precoç 196.000 euros, ens deuen 242.000 euros del conveni del casc antic des de 2003. És un caos , un nyap, es gasta en autobombo i fanfàrries però no s’atén l’essencial, la despesa social més immediata. El pitjor és que es tracta d’actuacions que en el seu moment es van anunciar públicament a so de bombo i platerets, on estan ara aquells regidors? Per què no donen la cara i expliquen que la seua excelentísima senyoria el conseller fulano de tal ens va prendre el pèl i ens va vendre projectes per als quals no hi havia diners?” va concloure.