El Bloc denuncia l’increment de taxes de l’ajuntament per damunt de l’IPC

El ple d’este divendres de l’Ajuntament de Xàtiva porta en el seu ordre del dia l’aprovació inicial de les ordenances fiscals per al 2011, que s’han d’incrementar amb l’IPC segons indica el pla de sanejament aprovat en el ple de juliol, pla que es va haver de fer degut al resultat negatiu del pressupost del 2009.

La portaveu del BLOC a l’Ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer ha denunciat que algunes de les taxes s’incrementen per damunt de l’IPC calculat d’agost del 2009 a agost del 2010 que és de l’1,8%, en concret les entrades al Museu Municipal o al Castell. En la proposta de l’equip de govern es diu que ‘s’ajusten a fraccions de 5 o 10 cèntims’, segons el cas, però aquest ‘ajust’ es fa sempre per dalt, resultant increments molt per damunt de l’IPC, quan s’haurien d’haver deixat amb el mateix preu si s’haguera fet un arredoniment a la fracció indicada, com en el cas de l’entrada al Castell per als menors o jubilats, que passa d’1,10 a 1,20€ (el 9%) o la mateixa per a grups, de 0,80 a 0,90€ (el 12,5%). Algunes, fins i tot, es pugen molt per damunt, sense tindre en compte cap ajust, com l’entrada al Museu Municipal per als majors de 18 anys, de 2,20 a 2,40€ (el 9%) o l’entrada al Castell per a majors de 18 anys de 2,10 a 2,40€ (el 14%).

Cristina SuñerPer a la regidora nacionalista, ‘una vegada més l’equip de govern del PP actua en perjudici dels ciutadans i ciutadanes, que hem de pagar entre tots la seua mala política econòmica, i en aquest cas, fins i tot incomplint el compromís del pla de sanejament financer d’incrementar les taxes amb l’IPC. Com en el cas de la pujada del 40% en els preus del Conservatori, també ens posicionarem en contra d’aquest increment desmesurat i presentarem al·legacions si és necessari i si el PP no entra en raó. El que hauria de fer l’equip de govern del PP és començar a pensar en què pot estalviar sense que supose una càrrega més per a la ciutadania, i deixar d’embarcar-se en projectes megalòmans com la plaça de bous o la Ciutat de l’Esport, fets sempre abans de les eleccions, amb l’únic objectiu de tornar-les a guanyar, sense pensar realment en les necessitats dels xativins i xativines. Aquestes obres hipotequen les arques de l’Ajuntament, i per tant els diners de tots i totes, tant pel seu cost com pel seu manteniment, manteniment que ja augurem que en el cas de la Ciutat de l’Esport es menjarà gran part del pressupost municipal quan estiga acabada‘.