El Benigànim perd a Monòver en l’inici lliguer

Partir bàsquet BenigànimEl conjunt de Ximo va anar de menys a més però el parcial inicial de 23-10 va ser determinant i el conjunt beniganí caigué en terres alacantines (68-56).

El C.B. Benigànim arribà prompte a Monòver, ciutat que visitava per primera vegada ja que està molt, molt, molt llunyana i és extrany que hàgem coincidit enguany. També l’horari era poc habitual 20:00 hrs així que l’equip eixí prompte de Benigànim i a les 19:15 ja estava al bonic pavelló alacantí amb bon ambient i prou públic disfrutant del partit previ de categoria júnior i després recolzaria també als sèniors.

Començà el partit i els locals molt més concentrats i tranquils es van distanciar poc a poc en el marcador, els «ganxuts» arrancaren amb Matt de base, Santana i Miguel d’alers i Llaganya i M. Angel de pívots. El nostre equip eixí massa nerviós i cometé alguns errors. El Benigànim no tenia les idees clares i només van anotar els pívots: 8 punts de David, gran actuació del beniganí amb un total de 19 punts i més de 10 rebots; i 2 punts de Llaganya per a concloure 23-10 un primer periode on el Monòver es plantà en una zona, la qual no pogué ser superada pels nostres jugadors.

L’equip de Ximo Sanz anava canviant el tipus de defensa però no acabava de resultar i al descans s’arribava amb un 41-20 que deixava les possibilitats de remuntada molt reduïdes. Mentrestant es produïa l’esperat debut de Marc Castelló, el jugador provinent dels Brots Borts de Villanova de Castelló, el qual jugà un bon partit anotant 8 punts i aportant veterania en atac i defensa.

La segona part va ser per al Benigànim, el descans serví per a corregir moltes coses i el conjunt anà retallant les diferències també aprofitant que el Monòver no mostrava estar tan encertat en atac. En l’últim quart dos triples consecutius de Matt retallaven encara més la diferència fent justícia al caràcter treballador i de lluïta que demostrà l’equip en la segona part per a deixar el ja conegut resultat de 68-56.

En l’apartat d’estadístiques, és significatiu el 13/15 en tirs lliures del Monòver pel 13/20 del Benigànim, el percentatge de l’equip alacantí va ser molt bo i per poc arriben al 100% d’efectivitat. El Monòver es queda 5é en la classificació amb una victòria i una derrota i, fins el moment és el tercer equip més anotador per darrere dels liders Muro i Albaida. El Benigànim suma la primera derrota en el seu debut lliguer i ara rebrà el pròxim dissabte al Canals, equip que ha descansat aquesta jornada i pergué en la primera jornada davant el líder Albaida.

Anotadors: Santana (8), M. Angel (2), Miguel (2), Matt (10) i Llaganya (4) quintet inicial; Juan (1), Marc (8), Juanfe (2) i David (19). Van ser baixa en aquest partit Paco Granchel, per malaltia i Dani Galve per treball. Parcials: 23-10 / 18-10 / 12-14 / 15-22