Documental «Illa de Xàtiva» a Internet

illa-de-xativa-bS’estrena a la xarxa un documental sobre les Comarques Centrals valencianes amb entrevistes a escriptors i historiadors de Xàtiva

El dissabte 11 de setembre de 2010, Terradelfoc Produccions estrena «Illa de Xàtiva, un documental sobre les Comarques Centrals del País Valencià» a la xarxa (http://17dejunyde1707.blogspot.com/).

El documental, dirigit per Rafel Carril, aborda el problema de les Comarques Centrals des de l’òptica de la seua capital històrica. Després de tractar, breument, la història de la crema de la ciutat el 1707 -que posà fi a la Governació de Xàtiva (1305-1707)- dóna pas a sis entrevistes amb Toni Cucarella, Xavier Aliaga, Elies Barberà, Toni Martínez, Agustí Ventura i Sebastià Garrido. Amb aquestes i la col·laboració musical de Pep Gimeno «Botifarra», la pel·lícula prova de visualitzar la història, la cultura i el paisatge de la Safor, la Marina, l’Alcoià, la Vall de Biar, la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés, alhora que reflexiona sobre l’actualitat del projecte, el seu sentit i el perquè del seu evident fracàs.

A Illa de Xàtiva han participat també l’Escola de Danses de Xàtiva, Miquelets del Regne de València i l’Asociación Napoleónica Valenciana-Partida de Josep Marco «El Penjadet» 1707, entre d’altres, i inclou fragments musicals de Raimon i alguns músics més de les Comarques Centrals.