Danses per commemorar el 9 d’octubre al poble de la Dansà

A l’agència de lectura “Ana Maria Ibars” de la Font de la Figuera es va inaugurar l’exposició «Vicent Andrés Estellés»

Les danses han tornat a ser protagonistes a la Font de la Figuera. Les celebracions pel dia de totes i tots els valencians van congregar a una multitud de veïnes, veïns i visitants que van rememorar les tradicionals danses de la població.

Però abans, una diana amb tabal i dolçaina va recórrer els carrers de la població. Els gegants i cabuts, representants de les associacions locals, balladors i balladores i les regines de la Dansà van encapçalar una cercavila presidida per la corporació municipal fins l’avinguda 9 d’octubre i a les 12 hores, a l’agència de lectura “Ana María Ibars” on es va inaugurar l’exposició dedicada a Vicent Andrés Estellés, el gran poeta valencià del que enguany es compleix el 20 aniversari de la seua mort .

I, a continuació, la celebració va arribar al seu punt àlgid amb les danses que han tingut lloc a la Plaça Major, presidides per les regines major i infantil de 2013 amb posterior ball de “l’Ú de la Font».

Tal com va manifestar la regidora de cultura, Irene Vila,«ha estat una jornada on les fontines i fontins, en tant que valencianes i valencians, hem gaudit de les nostres tradicions i cultura, compartint un mateix sentiment: l’estima a la nostra terra, afecte que mantenim durant tot l’any i que al 9 d’octubre és significa de manera especialment rellevant».

La Font de la Figuera va iniciar els actes commemoratius del 9 d’octubre el dissabte dia 5 amb un conta contes sobre Jaume I. De fet, dimarts també va tenir lloc la presentació del fullet explicatiu sobre les medalles commemoratives del 700 aniversari al Centre Social Polivalent.