Concentració a Xàtiva contra la crisi i les retallades

Hui a les 19.30 hores davant l’ajuntament

Des de la Plataforma Ciutadanes de Xàtiva contra la crisi i les retallades (on són presents els col·lectius Camot, Cremats i Endavant-Organització Socialista d’Alliberament Nacional, a més de gent a títol individual) volem anunciar que demà dijous dia 19 de maig està convocada a les 19 i 30 davant l’Ajuntament de Xàtiva, una nova concentració per tal de denunciar la situació de crisi econòmica, social, cultural i democràtica que pateix la nostra ciutat.

Aquesta convocatòria és la tercera que fem des de la Plataforma i amb aquesta volem posar de manifest el següent:

1. Les conseqüències greus que la crisi econòmica està provocant sobre la nostra ciutat i la nostra comarca. Volem recordar que a hores d’ara són més de 3000 les persones aturades a la ciutat de Xàtiva, que són moltes les persones que tots els dies fan cua a les portes de la Consolació per poder menjar o que dia rere dia s’embarguen cases a veïnes per no poder pagar la seua hipoteca.

2. La greu situació democràtica que pateix aquesta ciutat: són moltes les decisions que es prenen dia rere dia al si de l’Ajuntament sense que les veïnes puguem participar. Aquest Ajuntament ha decidit cedir sòl públic a la Universitat Catòlica o a la British School, ha malbaratat 14 milions d’euros amb la coberta de la Plaça de Bous o ha inaugurat una Ciutat de l’Esport sense haver consensuat les instal·lacions amb les associacions esportives de la ciutat. Mentre açò passa, són moltes les associacions de la ciutat que no disposen de les instal·lacions necessàries per poder desenvolupar la seua activitat.

3. La nostra aposta per una democràcia participativa real. Una democràcia on els polítics no s’enrecorden de nosaltres sols cada 4 anys, on les ciutadanes siguen partíceps de les decisions importants de la ciutat, on les entitats puguen participar dels plenaris i plantejar les seues qüestions, on les associacions de veïns es tinguen en compte per les decisions que els afecten….