Compromís insta als veïns a no pagar la taxa del Consorci

Suñer: “És un impost completament injust i nosaltres recomanem a la ciutadania que presente el recurs que posem a la seua disposició”

La portaveu de BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer, ha demanat a totes les ciutadanes i ciutadans que no paguen la taxa del tractament de residus que ha notificat el Consorci. També els insta a que presenten el recurs que ha preparat la Plataforma contra el Macroabocador de Llanera i que Compromís també posarà a disposició de la ciutadania en la seua pàgina web, així com en la seua seu i en la seu del grup municipal en les hores que s’indicaran.

Encara que la presentació del recurs no eximeix del pagament de rebut, Suñer considera que no s’ha de pagar fins que aquest estiga resolt, “com a mesura de protesta per aquesta taxa tan injusta. El fet que el tractament per part del consorci resulte més car del que costava quan el feia l’Ajuntament, sent que el consorci no disposa de cap instal·lació pròpia i ha d’anar a Villena abans i a Fontcalent ara, no s’entén més que per afany recaptatori», afirma.

BLOC-Compromís també troba «molt escandalós» que s’incloga en el pressupost una partida de 7.800.000 euros destinada a publicitat, que no és necessària per a la prestació del servei. Així mateix també ha recordat que s’han presentat al·legacions per diferents ajuntaments i grups polítics, entre els quals es troba Compromís, sobre els pressupostos de 2013 del Consorci, per errades en el càlcul de la taxa, la qual cosa fa preveure que la taxa del 2012 també té errades.

Suñer considera que “al cap i a la fi, el que se’ns està cobrant en la taxa no és la prestació d’un servei, en aquest cas el tractament dels residus, sinó moltes coses que no hauria de pagar la ciutadania en un rebut. L’únic que es vol es fer quadrar els comptes del Consorci fent que tots paguem per igual, independentment dels residus que generem i de la situació econòmica de cadascú”.