Ontinyent es prepara per al Festival de Circ i Teatre al Carrer

El “còctel” circense de “Desastrosus Cirkus” obri hui l’esdeveniment

L’espectacular combinació d’humor, enginy i destresa de la companyia “Desastrosus Cirkus” obri hui divendres el I Festival de Circ i Teatre al Carrer d’Ontinyent, una iniciativa del Govern d’Ontinyent per tal de dinamitzar la ciutat durant les dates nadalenques. “Volem ser pol d’atracció per a tota la comarca, fomentar la cultura i l’oci i al mateix temps recolzar als comerciants en estes dates tan assenyalades”, explicava l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez.

D’aquesta manera, el Festival, (que al seu torn s’emmarca dins la campanya d’animació comercial “Ontinyent Il·lusiona”) inclourà un total d’11 espectacles als diversos barris que convertiran la ciutat en un gran espai escènic urbà durant els dies 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener. Espectacles que tindran com a punt de partida hui divendres una gran cercavila que partirà a les 19:00 hores des de l’església de Sant Rafel, que, després de la visita dels patges reials, recorrerà les avingudes d’Almansa i Diputació fins la Plaça de l’Ajuntament, comptant amb la col·laboració de Masters Ballet, Ad Libitum, el Grup de Percussió i Dolçaina “El Raval”, i els alumnes de l’IES L’Estació amb xanques.

Una volta arribats a la Plaça de l’Ajuntament, a les 20:00 hores, començarà la representació de l’obra “Aquí no hi ha ningú”, un espectacle de la veterana companyia de Barcelona “Desastrosus Cirkus”, que als seus més de 20 anys d’història ha apostat per un circ mediterrani per a tots els publics, que barreja realitat i somni amb un llenguatge molt visual. A “Aquí no hi ha ningú!” les tècniques emprades són equilibris com el monocicle, el monocicle baix i la bola d’equilibri; malabars com les bitlles, els barrets, les caixes o el pal xinès, amb la figura del pallasso per acabar d’amenitzar l’espectacle.

La segona obra en ser representada serà “L’home bala i l’ovella parla”, a càrrec de la companyia de Santa Maria d’Oló “Albert Vinyes” que portarà a escena, dissabte 29 de desembre a les 12:00 hores al carrer Martinez Valls, un dels números mítics de circ portat al carrer: un clown excèntric convertit en munició de l’artilleria del seu canó. El mateix dia al mateix carrer però a les 16:45 hores arribarà el torn de l’argentí Walter Garibotto amb “La cuina musical”, un espectacle que combina clown, música i titelles. El propi Garibotto actuarà també diumenge al Teatre Echegaray amb l’espectacle “Camping Papanata”.

La companyia Mabsutins Fikum (Barcelona) posarà en escena dues voltes aquest cap de setmana l’espectacle “Nas arrelat”, amb una primera sessió el dissabte 29 de desembre a les 18:30 hores al carrer Martínez Valls i una segona sessió el diumenge 30 de desembre a les 18:30 hores a la plaça de la Concepció, on quatre pallassos sorprendran als espectadors amb les seues bromes i números de circ. Finalment, diumenge de vesprada, a les 17:00 al Carrer Major, els alacantins Pampol Teatre farà un recorregut per les festes de Nadal amb l’espectacle “Unas navidades diferentes”, amb el qual es vol llançar un missatge de sensibilització envers un consum responsable. Les activitats es reprendran la propera setmana amb més espectacles de carrer dins d’una iniciativa que, tal com s’avançava des del Govern d’Ontinyent, naix amb voluntat de consolidar-se en el temps.