COMPROMÍS demana que es protegisquen les gravacions de Canal 9 amb imatges de Xàtiva

Garcia Terol: “cal posar a disposició de la ciutadania xativina l’important llegat cultural que suposa l’arxiu de RTVV”

El grup municipal COMPROMÍS Xàtiva ha presentat una moció per a debatre en el ple d’aquest divendres en la que demana Instar l’òrgan corresponent a iniciar les gestions per tal d’aconseguir que l’Institut Valencià del l’Audiovisual i la Cinematografia ens envie un llistat de les gravacions de Radiotelevisió Valenciana en les que aparega la ciutat de Xàtiva en el moment en què legalment siga possible. Només tindre a disposició el llistat, aquest es posarà a disposició de la Comissió Sociocultural d’aquest Ajuntament que farà una tria per tal de demanar una còpia dels documents més valuosos o significatius. Aquestes còpies passaran a formar part de l’Arxiu Municipal i estaran a disposició de la ciutadania.

Des de COMPROMÍS, el regidor Joanjo Garcia Terol, considera que “a més de protegir, cal posar a disposició de la ciutadania l’important llegat cultural que suposa l’arxiu de RTVV. Seria de gran importància per a la ciutat de Xàtiva comptar amb una còpia dels moments més rellevants o de més importància per a la ciutat que, sense dubte, han estat gravats per les càmeres de RTVV”

Cal recordar, com indica la moció, que Radiotelevisió Valenciana (RTVV), amb els canals de televisió i de ràdio, ha estat, en els darrers 24 anys, un registre de molts dels esdeveniments principals que han passat al País Valencià: des de festes a catàstrofes, des d’esports a notícies econòmiques. RTVV era un ens amb una presència importantíssima del valencià, que oferia un servei públic de televisió i ràdio de proximitat, i que garantia que molts pobles i comarques, que moltes tradicions i iniciatives, tingueren una repercussió pública que ara, des del seu tancament, difícilment podran assolir.

Garcia Terol ha reiterat la posició del seu grup a favor de la reobertura de Radio Televisió Valenciana com a eina vertebradora del País Valencià i promotora de la seua llengua, com a servei d’informació a tota la ciutadania, i com s’insisteix en la moció, com a institució que ha de documentar els nostres fets més importants en tots els àmbits, les nostres tradicions i la nostra cultura. I ha lamentat que “hem de veure per internet, perquè tampoc això ens deixen, documentals com l’emés fa uns dies per Canal 33 dedicat al xativí Pep Gimeno ‘Botifarra’, quan això hauria de ser la tasca d’una Radiotelevisió Pública Valenciana.”