Colorit, danses i música en la cavalcada dels Reis Mags

Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar a Xàtiva en cavalls

Melcior, Gaspar i Baltasar animaren ahir els carrers de Xàtiva i van generar gran expectació entre els més menuts. Els Reis Mags van protagonitzar una desfilada multitudinària i amb molt de color. A partir de les 15:30 hores es va celebrar a la plaça del Mercat una gran festa per donar la benvinguda als Reis d’Orient. Xiquets i xiquetes van gaudir amb animació, llepolies i música i es van poder fer un retrat amb els Reis. Tots els xiquets i xiquetes van saludar personalment a Melcior, Gaspar i Baltasar i ho van passar d’allò més bé.

La gran cavalcada de Reis va tindre lloc a partir de les 19:30 hores. La desfilada es va celebrar des de l’antic Cine Avenida fins al final de l’Albereda Jaume I. I aquesta vegada els Reis no van arribar en camells sinó en cavalls, que van delectar a tot el públic. Van arribar acompanyats de personatges, animacions, música i carrosses que van fer les delícies dels xiquets i les xiquetes.

La cavalcada d’enguany es va dividir en dues parts: en primer lloc va desfilar una carrossa i un trenet, on el col·lectiu faller repartia caramels. I la segona part es va centrar exclusivament en la cavalcada dels Reis, amb cinc carrosses més, danses i música.

Davant de cada Majestat, grups de danses van protagonitzar tres coreografies representant els continents d’on provenen els Reis. I els fallers i falleres s’encarregaren també d’engrandir aquesta cavalcada que any darrere any aconsegueix reunir a l’Albereda a milers de persones.

Les bandes de música i els xirimiters animaren cada instant d’aquest esdeveniment especial per la seva elegància, majestuositat i colorit. Cal remarcar que el col·lectiu faller va tindre una participació intensa en la cavalcada. A la finalització de l’adoració al Betlem es va disparar un castell de focs d’artifici. La cavalcada va estar organitzada per l’Ajuntament de Xàtiva, i va comptar amb la col·laboració del Centre Hípic La Font del Saladrar i la Junta Local Fallera de Xàtiva.

[nggallery id=790]