Cinc ollerians opten al I Premi al Mèrit Social

  • La ciutadania pot votar fins el 30 d’abril al CIJ, al registre d’entrada de l’ajuntament o per la plana web

Quatre homes i una dona amb una àmplia trajectòria al món associatius local són els nominats al I Premi al Mèrit Social que ha convocat la regidoria de Participació Ciutadana, amb la voluntat de reconèixer i destacar a les persones que realitzen una activitat altruista en el moviment associatiu local. Les cinc persones que opten a esta primera edició del premi han estat proposades per les associacions locals, segons arreplegaven les bases del guardó, i totes elles han efectuat la seua tasca voluntària en entitats de l’àmbit de la cultura, educació o tradicions.

Ara serà la ciutadania la que emetrà el seu veredicte, ja que els veïns i veïnes de l’Olleria seran els encarregats de votar entre els nominats. Amb esta finalitat s’ha instal·lat tant al CIJ com al registre d’entrada de l’ajuntament una urna. En ella es podran dipositar les butlletes de la votació que han eixit publicades al diari local, o les que es poden arreplegar a estes dependències municipals. Cada persona que acudisca a qualsevol d’estos dos espai municipals només podrà inserir a l’urna una única papereta. També es pot realitzar la votació per internet, a través de la plana web municipal www.ajuntamentdelolleria.org. El termini per a votar està obert fins el 30 d’abril.

Els nominats al Premi al Mèrit Social 2010 són:

  • Pepe Aparici Albiñana per la seua tasca en el món del teatre a través de diferents grups. Escriptor de diversos llibres al voltant de diferents entitats de l’Olleria com la SEM Santa Cecília i corresponsal per a las Provincias durant molts anys.

Proposa: Grup de teatre “El Buyol” i associació cultural “La Morralla”

  • Jesús Cebrian Cerdán per la seua activitat a la Banda de Cornetes i Tambors, un ens que porta 25 anys treballant per la joventut de l’Olleria

Proposa: Banda de Cornetes i Tambors

  • Montse Albiñana Andreu membre del moviment scout des de la seua infantesa, patrona de la Fundació Sant Jordi, presidenta del Ball dels Locos durant 6 anys i integrant de la filà Rebeldes durant gairebé dues dècades, entre altres.

Proposa: El Ball dels Locos i AFAO

  • Francesc Mompó Valls, poeta i escriptor, guanyador de diversos premis literaris. Ha novel·lat alguns personatges de la tradició oral com els uendos o els greixets.

Proposa: Col·lectiu “l‘Olla”

  • Joaquín Úbeda Albiñana per la seua trajectòria com a president de la Junta de Cofradias de la Setmana Santa de l’Olleria i pel seu esforç perquè els actes siguen seguits cada volta per més públic.

Proposa: Junta de Cofradias Semana Santa

Segons ha explicat Julià Engo, alcalde de l’Olleria, “este premi pretén centrar la mirada de la ciutadania cap a les persones que realitzen una activitat social, solidària, cívica, educativa o cultural amb la societat olleriana, a través de la seua participació en algun col·lectiu sense ànim de lucre”, comenta. “L’objectiu del premi és exalçar els valors solidaris d’estes persones, perquè servisquen d’espill i de referent a la resta de veïns, especialment als més joves de la localitat”.

Des de l’Ajuntament de l’Olleria es va remetre fa un parell de mesos una carta a totes les associacions locals invitant-les a presentar el seu nominat. Com a requisit, la persona candidata havia de tindre una trajectòria mínima de dos anys en l’àmbit associatiu, i la seua àrea d’acció en esta edició 2010 havia d’ésser la cultura, les tradicions o l’educació. Segons arrepleguen les bases del premi, al 2011 s’atorgarà a una persona implicada a l’àrea del benestar social o la sanitat, al 2012 a un membre de les associacions del món de l’esport o la joventut, i al 2013 de l’economia o el medi ambient, i així correlativament.

Entrega del premi

A principis del mes de maig es farà un acte públic on es convocarà a tots els nominats i associacions locals participants, i allí es donarà a conèixer el resultat de les votacions i es farà entrega del premi al guanyador. La persona premiada rebrà una escultura al·legòrica a la seua tasca, i l’entitat en la que col·labora rebrà un premi de 300€, que haurà d’invertir en fer difusió de la seua activitat a la localitat, bé a través de material divulgatiu, l’organització d’un esdeveniment, etc.

olleria1-francesc-mompo
olleria2-joaquin-ubeda
olleria3-pepe-aparici
olleria4-montse-albinana
olleria5-jesus-cebrian005