Carcaixent crea un espectacle de titelles per a que els escolars coneguen la història de la Marqueseta

portada10

Carcaixent estrena un espectacle de titelles destinat a xiquets de 5 a 10 anys que davall el títol de la Marqueseta y el General tracta de difondre un interessant capítol de la història local.

L’obra conta l’encontre entre la Marqueseta, Mª Antonia Talens Mezquita, i el general Harispe, quan les tropes franceses entraren a Carcaixent durant la Guerra de la Independència, i com la intervenció de la noble va aconseguir que el poble de Carcaixent no fora devastat per les tropes franceses.

Este esdeveniment li va valdre a la Marqueseta l’apel•latiu d’heroïna local i coincidint amb les activitats organitzades per a commemorar la setmana de la dona, organitzat per les regidories de cultura i turisme s’ha estrenat esta obra de titelles.

El text ha estat escrit per una de les tècniques de la regidoria de turisme i per a la seua representació han contant amb la col•laboració del grup de teatre Àgora en la gravació de les veus i de les xiques de l’Associació Ribera Cultur 5 que són les que s’encarreguen de la manipulació de les titelles.

Esta obra ha passat a formar part de la Ruta de la Seda, un dels itineraris turístics que oferta l’Ajuntament a col•legis, associacions etc.. amb molt d’èxit ja que totes les setmanes són varies les visites que es fan.

El lloc de representació no podia ser un altre que els baixos del Palau de la Marquesa, antiga casa de Mª Antonia Talens, que va ser una de les vivendes de Carcaixent, on en el segle XVIII és va secar més fulles de morera per a extraure fil de seda.

Estes representacions venen a completar les visites guiades i teatralitzades que des de fa temps es realitzen al Palau de la Marquesa per la guia local on integrants de l’Associació Ribera Cultur 5 fan la dramatització dels personatges al Palau, relatant la història de la casa i de la Marqueseta.

interior3