Bocairent es prepara per rebre milers de visitants durant la Setmana Santa i Pasqua

mail

El “Pas de l’Hort”, representat per primera vegada en valencià, és l’acte central de la celebració

Els dies de Setmana Santa i Pasqua constitueixen una de les èpoques de més afluència de turistes a Bocairent quan es poden comptabilitzar diversos milers de persones. És per això que des del consistori i diverses associacions locals s’ha preparat una ampli ventall de serveis i d’activitats per oferir “una variada proposta que resulte el més atractiva possible i complete els nostres recursos monumentals i naturals”, segons Noèlia Vañó, regidora del ram.

Els pastissos, les “mones” i “tonyes” o les figures de xocolata ja s’exhibeixen als aparadors de forns i pastisseries mentre que les carnisseries ultimen els seus embotits més tradicionals. També els restaurants del municipi tenen preparada una gran diversitat de propostes: des del típic gaspatxo de la Mariola, al menjar vegetarià sense deixa de banda les tapes o la cuina més refinada.

Igualment, l’oficina de turisme amplia el seu horari d’atenció i els monuments reforcen els serveis de guies per donar a conèixer els principals recursos de Bocairent amb les Covetes dels Moros al capdavant. I la primavera comença a engalanar el Parc Natural de la Serra de Mariola convertit, d’aquesta forma, en lloc ideal per muntar en bicicleta o a cavall a la llum de la lluna, sense oblidar els vols en globus o el senderisme.

Pas de l’Hort

El caire religiós d’aquestes dates estarà present de la mà del “Pas de l’Hort”, “acte central de la Setmana Santa bocairentina i part del nostre patrimoni cultural i immaterial” com apunta Josep Vicent Ferre, alcalde de la localitat, i que se celebra cada tres anys. Es tracta d’una representació que repassa la passió i mort de Jesucrist en un espectacle únic en tota la contornada i que compta amb el patrocini de la regidoria de cultura, la Diputació de València i Caixa Ontinyent. Enguany, la principal novetat és l’ús del valencià gràcies a la traducció realitzada per Vicent Satorres a partir del text original que Luís Fernández Ardavín va escriure en 1934.

Dirigida per José Vicente Albero, el repartiment està format per més d’un centenar d’actors encapçalats per Antonio Belda en el paper de Jesús i Ester Sanchis en el de Maria. Una de les seues principals peculiaritats és el seu caràcter ambulant ja que aprofita diferents espais del municipi com a escenaris naturals. Les diferents escenes tindran lloc en dos dies: el dijous a partir de les 23.30 h junt a l’institut i el divendres a les 23.00 h a la Plaça de Bous.

pasdelhort

Bocairent se prepara para recibir miles de visitantes durante Semana Santa y Pascua

El “Pas de l’Hort”, representado por primera vez en valenciano, es el acto central de la celebración

Los días de Semana Santa y Pascua constituyen una de las épocas de más afluencia de turistas a Bocairent cuando se pueden contabilizar diversos miles de personas por sus calles. Es por eso que desde el consistorio y diversas asociaciones locales se ha preparado un amplio abanico de servicios y actividades para ofrecer “una variada propuesta que resulte lo más atractiva posible y complemente nuestros recursos monumentales y naturales”, según Noelia Vaño, concejala del ramo.

Pasteles, “monas” y panquemados o figuras de chocolate se exhiben ya en los escaparates de panaderías y pastelerías mientras que las carnicerías ultiman sus embutidos más tradicionales. También los restaurantes del municipio tienen preparada una gran diversidad de propuestas: desde el típico gazpacho de Mariola, a la comida vegetariana sin dejar de lado las tapas o la cocina más refinada.

Igualmente, la oficina de turismo amplía su horario de atención y los monumentos refuerzan los servicios de guías para dar a conocer los principales recursos de Bocairent con las “Covetes dels Moros” a la cabeza. Y la primavera empieza a engalanar el Parque Natural de la Sierra de Mariola convertido, de esta forma, en lugar ideal para montar en bicicleta o a caballo a la luz de la luna, sin olvidar los vuelos en globo o el senderismo.

Pas de l’Hort

El sentimiento religioso de estas fechas estará presente de la mano del “Pas de l’Hort”, “acto central de la Semana Santa bocairentina y parte de nuestro patrimonio cultural e inmaterial” como apunta Josep Vicent Ferre, alcalde de la localidad, y que se celebra cada tres años. Se trata de una representación que repasa la pasión y muerte de Jesucristo en un espectáculo único en los alrededores y que cuenta con el patrocinio de la concejalía de cultura, la Diputación de Valencia y Caixa Ontinyent. Este año, la principal novedad es el uso del valenciano gracias a la traducción realizada por Vicent Satorres a partir del texto original que Luís Fernández Ardavín escribió en 1934.

Dirigida por José Vicente Albero, el reparto está formado por más de un centenar de actores encabezado por Antonio Belda en el papel de Jesús y Ester Sanchis en el de María. Una de sus principales peculiaridades es su carácter ambulante ya que aprovecha diferentes espacios del municipio como escenarios naturales. Las diferentes escenas tendrán lugar en dos días: el jueves a partir de las 23.30 h junto al instituto y el viernes a las 23.00 h en la Plaza de Toros.