Bocairent comença a recuperar la zona del Muret del nucli antic

Obres Bocairent

El Ministeri de Foment aporta més de 100.000 euros per a l’actuació mitjançant l’1% cultural

Una inversió de 136.848,71 euros permetrà a principis del proper any donar per acabada “la restauració de la muralla i la reposició paisatgística de les antigues hortes de la zona del Muret” ubicada en ple cor del Barri medieval de Bocairent. El projecte compta amb el recolzament del Ministeri de Foment mitjançant l’1% cultural que aporta un total de 102.636,53 euros; per això, aquest dijous, 18 de novembre, visitava els treballs Ignacio Navascués, director de l’Àrea de foment de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Obras BocairentNavascués va estar acompanyat per l’arquitecte Miguel del Rey i per l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, qui va agrair el suport del Govern d’Espanya davant “la necessitat urgent d’escometre la intervenció” que no podia esperar “a la seua inclusió en els pressupostos de la Generalitat Valenciana dins de la fase 2B de la rehabilitació integral del Barri medieval”. Per a Ferre, l’actuació permet evitar “el deteriorament d’aquest indret i recuperar un espai desconegut, però ben bonic, de la façana del nostre nucli històric”.

L’obra pretén estabilitzar els murs de contenció de la part superior així com restablir un accés que donava antigament a unes hortes que a partir d’ara es destinaran a jardins públics. A més, la consolidació i la coberta de la torre existent permetran obrir una nova entrada al Barri medieval des del Mercat municipal fins l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats. Finalment, es recuperarà una sèquia d’origen islàmic excavada en la roca i es pavimentarà el camí existent.