Senderisme a la Vall d’Albaida arriba este any a Quatretonda i Aielo de Rugat

Les rutes verdes prenen protagonisme i acullen un alt grau de participació.

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, amb la col•laboració dels municipis de la comarca, han organitzat, per tercer any consecutiu, el programa: Senderisme a la Vall d’Albaida 2010. Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conéixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que envolten la Vall. Mitjançant aquest projecte des de la Mancomunitat es vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

El president de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa, ha manifestat la seua satisfacció per alt grau de participació i ha afegit: “des de la Mancomunitat continuarem promocionant i potenciant les serres que envolten la comarca per tal de generar turisme d’interior i ecoturisme a la Vall d’Albaida”. Tortosa, ha afegit: “per al cap de setmana que ve estan programades 2 rutes simultànies per al dissabte i dos per al diumenge”. “Per al dissabte podrem descobrir les serres que envolten Castelló de Rugat i Atzeneta d’Albaida, i pel que fa al diumenge podrem gaudir de dos rutes pels municipis de El Palomar i Aielo de Malferit”, ha conclòs Tortosa.

Aquest cap de setmana descobrirem dos rutes de gran bellesa paisatgística i de gran valor mediambiental: Quatretonda i Aielo de Rugat

Dissabte 20 de novembre :Quatretonda.
Ruta a les Folletes i pujada al Cim del Buixcarro. A les 9h de matí, eixida des de l’ajuntament de Pinet en direcció a la Sènia, continuarem cap a la casa del Guardes. Pujarem al cim de les Folletes i continuarem fins arribar al Buixcarró. De camí podrem observar el Badall de l’estret de la Vinya Vella i finalment agafarem la pista forestal fins arribar a Pinet, on s’oferirà un refrigeri per als participants. La longitud total és de 10 km i el temps aproximat és de 5 hores. Presenta una dificultat mitja però mereix la pena descobrir la bellesa del Buixcarró.

Diumenge 21 de novembre: Aielo de Rugat
Realitzarem la ruta SL-V 43. A les 9h de matí, des de l’ajuntament d’Aielo de Rugat cap a la Font de la Pasta. L’itinerari transcorre per la font de la Pasta, la caseta del Magre, el castell de Rugat, la Font Penya de l’Hedra i la Font del Ferri fins arribar a l’ajuntament. La longitud total és de 5 km i el temps aproximat és de 3 hores. Presenta una dificultat mitja-baixa, mereix la pena conèixer els paratges naturals que envolten el poble.

Totes les rutes començaran a les 9 h des de l’ajuntament de cada població