Bocairent acull el 9é Aplec de les danses dels pobles de la Mariola

Representants de nou localitats ballaran al so del tabal i de la dolçaina
Bocairent rebrà dissabte pròxim, 27 d’abril, els representants de nou pobles de la Mariola que oferiran els seus balls amb motiu del 9é Aplec de les danses de la zona. La trobada folklòrica començarà a les 18.00 h al so del grup de dolçainers i de tabaleters l’Aljub a qui seguiran els cabets de Beniarrés i, a continuació, els dansadors de Beneixama, Planes, Agres, Banyeres de Mariola, Cocentaina, Muro, Alcoi i els membres de Cardaors, com a col·lectiu amfitrió.
El recorregut unirà la plaça dels Olmets amb la de l’Ajuntament on tindrà lloc el lliurament de records a les localitats presents i una dansada conjunta de tots els balladors com a colofó de l’acte que comptarà com a mantenidor al president del Centre d’estudis locals, Josep Villarrúbia. Posteriorment, hi haurà un sopar de germanor i “sarau” per a participants i espectadors. Les diferents activitats es traslladarien al Teatre Avenida en cas de què la meteorologia impedira la presència al carrer.
L’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, enllaça aquesta cita amb la 33 Festa de les danses de la Vall d’Albaida celebrada a la població el setembre del 2010 per “la nostra situació geogràfica de vila cruïlla entre la comarca de la terra blanca i la de la serra del romer, el timó i la sàlvia”. Així, Ferre contempla aquesta proposta com una oportunitat per “a l’experiència conjunta de vivències col·lectives, d’intercanvis i de gaudiment de sons, músiques i balls” que contribueix a reforçar, encara més si cal, els vincles entre els municipis de l’àrea i recorda la constitució, fa menys d’un any, de l’associació Serra Mariola “per a treballar de forma coordinada en la promoció turística i en la comercialització dels nostres productes”.