Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva acudeix a la manifestació a Madrid

Amics del Poble Sahraui de XàtivaL’autobús que va eixir des de Xàtiva va recollir al moviment solidari amb el poble sahrauí de tota la Costera i es van unir a la caravana, de més de vint autobusos, que provenia des del País Valencià

Les associacions de la Costera i entre elles Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva han participat en la manifestació de Madrid aquest dissabte 13 de novembre de 2010 en la qual s’ha denunciat la continua violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental i s’ha reclamat que es finalitze el procés de descolonització i es realitze el referèndum d’autodeterminació que ha de portar al poble sahrauí cap a la independència.

A la manifestació han estat molt present les imatges de la repressió exercida pel Marroc contra la població civil sahrauí, tant al Campament de la Dignitat com a L’Aaiun. Milers de banderes amb el lema “Sàhara Lliure” han onejat en els carrers de Madrid.

Manifestació MadridCentenars de milers de persones desplaçades de tot l’estat espanyol s’han manifestat a Madrid per a denunciar l’actitud del Govern del Marroc i per exigir al Govern espanyol que condone la violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental per part de Marroc i que done suport clar a les resolucions de l’ONU per a la celebració del referèndum d’autodeterminació. Des d’Atocha fins a la Puerta del Sol els crits que més s’han escoltat són “¡Sáhara libertad, Polisario vencerá!” o “Marruecos culpable Espanya responsable”, amb banderes sahrauís i pancartes provinents de tots els col·lectius de suport al poble sahrauí, com la d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva “Sàhara Lliure” o com les de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià “Lluitem per la independència del poble saharauí. Contra la tortura i la violació dels drets Humans en el Sàhara. No més abandons i enganys. Evitem la guerra.” o “No + violacions dels drets humans! Marroc fora del Sàhara!! Per la independència!”.

La manifestació va estar convocada per la Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara (CEAS) i per la Plataforma Pro-Referéndum en el Sáhara.