AFAB i José Llorca reben el reconeixement de la societat civil de Bocairent

boc2009afab
Els primers guardonats amb els Premis 9 d’Octubre van ser elegits pel Consell Municipal de Cultura
“Reconèixer la tasca que realitzen els diferents col·lectius i persones de Bocairent” és la finalitat dels recentment constituïts Premis 9 d’Octubre que aquest dijous, 8 d’octubre a les 20.30 h, lliurarà la regidoria de cultura amb motiu del Dia dels Valencians. L’acte institucional, que tindrà lloc al Teatre Avenida i estarà amenitzat per l’Agrupació Coral local, és l’activitat central de la programació organitzada per commemorar l’efemèride i conclourà amb un sopar de germanor acompanyat de l’actuació de diferents monologuistes.
Els homenatjats en aquesta primera edició seran AFAB (Associació de familiars i amics de malalts d’Alzheimer i d’altres demències degeneratives de Bocairent) en l’apartat associatiu i José Llorca en l’individual, tal i com va determinar el Consell Municipal de Cultura en la seua sessió de 15 de juny. L’òrgan consultiu també ha estat l’encarregat de definir les gran línies que conformaran la cita.
boc2009jose_llorcaLlorca, “una autèntica caixa de sorpreses”, va ser triar “per la seua dedicació al món del col·leccionisme, les exposicions i el treball constant i continuat a diverses associacions i entitats” de la localitat. De fet, compta amb una llarga trajectòria on ha “ofert diverses oportunitats d’endinsar-nos durant uns dies en mons tant apassionants com els del cinema, la publicitat, la iconografia mariana o els segells”.
Per la seua banda, AFAB es va constituir el 2001 amb l’objectiu de què la població comptara amb un Centre de dia que, en un “temps rècord”, obria les seues portes en febrer del 2005, assumint l’associació la gestió del mateix. Des de l’any passat està catalogada pel Ministeri de l’Interior com entitat d’utilitat pública el que garanteix el compliment de tota la normativa i la qualitat en el desenvolupament de les seues funcions.
La regidora del ram espera “que aquesta iniciativa siga un punt d’encontre de tots els bocairentins i ens agradaria que es convertira en una fita anual que servira per reflexionar i agrair el treball desinteressat fet pels nostres veïns”. Per a Noèlia Vañó, “l’alt nombre de candidatures presentades pels integrants del Consell Municipal de Cultura i la seua elecció democràtica realça encara més si cab els mèrits dels homenatjats i ens confirma l’encert de crear aquest òrgan per dinamitzar la vida cultural de Bocairent”.
Altres activitats
La programació especial va començar el passat dissabte, 3 d’octubre, amb el concert dels alcoians de Batà a la Plaça de l’Ajuntament patrocinat per Acció Cultural del País Valencià. Posteriorment el pròxim dia 10, a les 18.00 h, el Teatre Avenida acollirà l’espectacle infantil i juvenil “En Jaume I” de Xana Teatre on de la mà del Conqueridor els més menuts repassaran la història del Regne de València en un viatge ple d’humor. Finalment, a les 20.00 h, l’Espai de poesia omplirà de versos, per cinqué any consecutiu, la Cafeteria Esglai en una proposta ja plenament consolidada i que consisteix en la posada en comú d’idees i d’experiències a través dels textos llegits pels assistents.