90 alumnes assisteixen a classes de repàs gratuïtes a la Llosa de Ranes

Un total de set estudiants han accedit al programa formatiu cofinançat per l’Ajuntament i la Diputació de València

 

L’Ajuntament de la Llosa de Ranes, a través de la seua Àrea d’Educació i Cultura, ofereix als joves estudiants de la localitat la possibilitat d’assistir, durant els mesos de juliol i agost, a classes de repàs totalment gratuïtes. Les sessions seran impartides pels becaris adscrits al programa formatiu ‘La Dipu et Beca’, impulsat per la Diputació de València amb la col·laboració del Consistori. Aquesta és la tercera ocasió en què es posa en funcionament aquesta iniciativa. Per a la present edició es compta amb un total de 90 alumnes inscrits, que cursen estudis en l’etapa formativa d’Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Aquestes classes tenen per objecte refermar els coneixements estudiats al llarg del curs acadèmic en matèries com llengua i literatura valenciana, llengua i literatura castellana, anglès o matemàtiques, així com el potenciament de la lectura, entre d’altres. Els participants han estat dividits en diferents grups de treball d’acord amb el seu nivell acadèmic i matèries a reforçar. Les sessions tindran lloc de dilluns a divendres a les dependències de la Biblioteca Pública Municipal, en horari de 9.00 a 13.00 hores. En les mateixes també es portaran a terme diferents activitats de caràcter lúdic i participatiu.

Set becaris inicien les pàctiques

Per tal de poder desenvolupar aquesta iniciativa educativa es compta amb cinc becaris adscrits al programa ‘La Dipu et Beca’ que disposen de coneixements pedagògics i didàctics, donat que es troben cursant estudis de magisteri. D’aquesta manera els futurs docents, a més de familiaritzar-se en l’entorn professional, són capaços de coordinar i atendre les necessitats formatives dels joves educands receptors d’aquestes classes de repàs.

La resta de persones que formen part del programa de pràctiques remunerades ‘La Dipu et Beca’ responen als perfils d’estudiant del cicle formatiu en professional de sanitat; i estudis superiors en disseny d’interiors. Els beneficiaris rebran d’una dotació econòmica bruta de 500 euros al mes, y sobre aquesta quantitat s’aplicarà la corresponent retenció a la cotització de la Seguretat Social.

L’alcalde de la localitat, Evarist Aznar, aprofità per donar la benvinguda a tots els becaris i els animà a “aprofitar l’oportunitat laboral i formativa” que se’ls presenta “per ampliar els seus coneixements i endinsar-se en el món laboral a través de l’Administració local”, va remarcar.