EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Xàtiva Unida reduirà el trànsit en l’entorn del Centre de Salut d’Ausiàs March per a facilitar l’acces

  • Des de Xàtiva Unida plantegen un sistema controlat d’aparcament de rotació, que reserve les places d’aparcament properes durant el temps en que s’assisteix a una consulta. La mesura té com a objectiu millorar la seguretat dels pacients, visitants i veïns de la zona, reduint la velocitat del trànsit i millorant l’accessibilitat al centre.
  • Aquestes propostes es van traslladar al veïnat en l’encontre “Amor pel Barri Nord-Oest”, que es va celebrar la passada setmana en la seu de l’Associació de Veïns del Barri Nord Oest.

Amor Amorós, candidata de Xàtiva Unida, va explicar als veins i veines del Barri Nord Oest la intenció de Xàtiva Unida d’aplicar un sistema controlat d’aparcament de rotació en l’entorn del Centre de Salut d’Ausiàs March, de manera que es facilite l’arribada i l’accés a les persones que assisteixen a les consultes o acompanyen a menors, persones majors o persones amb mobilitat reduïda.

D’altra banda, la formació xativina pretén introduir elements per a reduir la velocitat en una de les vies rectes més grans de la ciutat, en la que les grans velocitats que adquireixen alguns vehicles produeixen molèsties pel soroll i la inseguretat. En aquest entorn, a més, coincideix el Centre de Salut amb la ruta d’anada i tornada d’un col·legi i alguns parcs infantils i pistes esportives.

Aquestes propostes es van traslladar al veïnat en l’encontre celebrat la setmana passada en la seu de l’Associació de Veïns del Barri Nord-Oest, el segon d’una sèrie d’encontres amb la ciutadania en els que Xàtiva Unida explica les seues propostes i recull l’opinió de la societat civil de la ciutat. En aquest encontre Amorós també va explicar altres propostes, com per exemple la instal·lació d’elements d’ombra en els parcs de l’Avinguda Ausias March, Corts Valencianes i 9 d’octubre, l’adequació del parc per a animals que hi ha aquesta zona o la construcció d’un espai d’oficines per a les associacions comercials i esportives en l’Avinguda de les Corts Valencianes.

Xàtiva Unida crearà els Consells Municipals de Districte (CMD) com a òrgans de consulta i participació

  • Xàtiva Unida proposa introduir la figura del Regidor/a del Nucli Antic com a coordinador/a de les accions que es porten a cap.
  • «Amb la creació dels Consells Municipals de Districte (CMD) facilitem el contacte del veïnat amb els diferents departaments de l’ajuntament, així tots els barris de la ciutat comptaran amb una persona encarregada de l’impuls o la proposta de serveis i actuacions«.
  • Aquestes propostes es van traslladar al veïnat en l’encontre “Amor pel Nucli Antic” que es va celebrar el passat divendres a la seu de CCOO al C/ Corretgeria.

Amor Amorós, candidata de Xàtiva Unida, va explicar la proposta de crear Consells de districtes i regidors/es responsables de cada districte en què es divideix territorialment la ciutat. La mesura assegura un contacte i coneixement de primera mà de les necessitats i problemàtiques que tenen els diferents barris i canalitza totes les comunicacions en una mateixa persona de referència.

Com ve sent habitual en este tipus d’encontres surten els temes que més preocupen a les persones que viuen a la zona, així va sorgir la preocupació per l’estat de la xarxa de l’aigua, per l’excés de trànsit rodat, els problemes de convivència a la zona de la plaça del mercat, la falta de serveis, la falta de participació i la precarietat en què es troba el mercat municipal.

En aquest sentit, Xàtiva Unida va anunciar que el seu programa contempla mesures concretes per a fer front a aquestes problemàtiques, com per exemple, elaborar un Pla director de millora de la xarxa d’abastament d’aigua potable i clavegueram amb una determinada cronologia i fases d’actuació prioritzant les xarxes més velles de la ciutat i reduir el trànsit del carrer Corretgeria mitjançant l’aplicació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i millora de l’entorn, fent d’aquest carrer un espai més amable per als vianants.

Xàtiva Unida llança un nou butlletí monogràfic amb el balanç de la legislatura.

A partir del dimarts 7 de març comença el repartiment del nou butlletí, en breu el trobareu a les vostres bústies o podeu llegir-lo a les nostres xarxes socials.

WhatsApp Portal de Xàtiva