Xàtiva Unida proposa la creació d’un departament específic per als expedients de l’Edificant

Amorós demana que es revise a nivell local l’efectivitat del Pla Edificant i es destinen els recursos necessaris per a complir amb el calendari previst i les anualitats compromeses en esta delegació de competències acceptada a l’últim plenari

173

Xàtiva Unida lalenta que a la ciutat sols s’han iniciat licitacions en 2 dels 5 expedients existents. I de les obres licitades encara no han començat les del IES Josep de Ribera.

Així mateix, recorda que a l’anterior legislatura es van impulsar 5 peticions per millorar les infraestructures educatives de la ciutat amb la ferramenta que la Conselleria ha posat a disposició dels consistoris, el Pla Edificant. Un accelerador d’obra pública educativa que permet que la inversió de Conselleria arribe a més llocs, la Conselleria paga i els ajuntaments assumeixen directament la gestió de les obres.

Sabedors dels problemes que arrastra el departament d’obres ja en 2020, Xàtiva Unida va proposar crear un departament a través de la empresa pública Proexa per impulsar i gestionar els expedients del Pla Edificant.

En aquest sentit Amor Amorós afirma que “El Pla Edificant, és una oportunitat per invertir en els edificis educatius de la ciutat que necessiten millores, en 2018 estaven demanades les competències per a 5 expedients: Teresa Coloma, Pla de la Mezquita, Attilio Bruschetti , CIFP La Costera i IES Josep de Ribera. Sabem que també existeix necessitat en el Taquígraf Marti però no vegem que l’actual equip de govern pose els mitjans tècnics per a fer la part que li correspon. El document aprovat al plenari reflexa que la finalització d’aquesta reforma serà al 2026, si complim a partir d’ara seran 7 anys per a fer una intervenció que tots els grups polítics han qualificat de necessària.”

Des de Xàtiva Unida celebrem que “La Regidora d’Educació siga ara part activa i responsable del Pla Edificant, a diferencia de l’inici en aquesta legislatura on semblava que el responsable era el Regidor d’obres, i la nostra proposta per al departament d’Educació és crear una oficina tècnica a traves de proexa per a tota la part de gestió i seguiment d’obres que implica l’Edificant.”

WhatsApp Portal de Xàtiva