Xàtiva Unida pretén eliminar les barreres arquitectòniques que provoquen el despoblament d'alguns barris

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Xàtiva Unida utilitzarà fons europeus per a instal·lar ascensors als habitatges de barris on aquesta manca ha causat problemes de despoblació. Així ho ha avançat aquesta formació que demà explicarà aquesta iniciativa al barri Hort de Mora on ja s’ha avaluat el cost i els habitatges que podrien beneficiar-se.

Les converses amb la ciutadania i els estudis tècnics que ha dut endavant Xàtiva Unida durant la preparació de les seues propostes de govern, han fructificat en la possibilitat d’instal·lar ascensors als edificis antics on aquesta particularitat ha provocat despoblació.

En lluita contra la despoblació dels barris, Xàtiva Unida proposa acollir-se a les ajudes dels Fons ARRU per instal·lar ascensors, posant com exemple, els edificis del Barri de l’Hort de Mora dels que Xàtiva Unida ja ha mostrat una infografía, però que podrà extrapolar-se a barris com El Carmen o Sant Felix entre d’altres, amb problemàtiques de despoblació subsanables amb aquesta mateixa mesura.

Les ajudes suposarien una inversió de 4´2 milions d’euros distribuïts en hui anys i podrien dotar d’ascensor a un total de 120 vivendes. Amb aquesta mesura, a un termini mitjà, molts barris afectats de despoblació gaudirien de la mateixa accessibilitat als seus habitatges que els barris de nova construcció.

La iniciativa busca que la població no haja de fugir dels seus barris amb els inconvenients que això comporta quant a la cohesió de veïnat. Per al candidat a l’alcaldia Miquel Lorente «promoure la cohesió dels barris és un dels fonaments que millora de la convivència entre les persones». Per a Miquel » aquest seria un exemple de posar les llums llargues i fer que els reptes, les obligacions i els mèrits siguen col·lectius i posem el pensament no sols en el present sinó en la vida dels fills dels nostres fills».

Tant els edificis i barris com les fórmules per a dur endavant aquesta proposta passaran per un conveni amb la ciutadania i serán sotmesos al consens i a la participació veinal que caracteritza les polítiques d’esquerra de Xàtiva Unidad.

WhatsApp Portal de Xàtiva