Xàtiva Unida organitzà una “ruta del patrimoni oblidat” per recopilar les imatges del proper butlletí

El butlletí d’aquest estiu vol parar l’atenció en els elements patrimonials de la ciutat en estat d’abandonament i, fins i tot, en perill de desaparició que són una nefasta carta de presentació turística de la ciutat. Les imatges de l’activitat serviran per a il·lustrar els textos explicatius de cada monument arquitectònic

203

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Després d’haver dedicat anteriors butlletins a l’aigua, l’educació, la sanitat i la transició ecològica aquest butlletí d’estiu se centra en el patrimoni. «El nostre patrimoni més afeblit, descrit i presentat des del valor històric, de memòria i d’interpretació de cada element com a oportunitat d’un nou projecte entroncat en una veritable ciutat turística» han declarat.

Aquesta vegada l’objectiu és que tots els xativins i xativines coneixen la historia i el valor del nostre patrimoni més oblidat i quines actuacions són imprescindibles en aquest àmbit per a Xàtiva Unida.

L’activitat, proposada en clau interna, va començar a les 8 del matí en l’Antiga Estació, continuava pel camí de San Antoni fins a l’ermita. Després es va continuar cap a les Arcaetes d’Alboi, on és va fer una parada per a esmorzar i reprendre forces per arribar al Palau Islàmic de la Costa del Castell, des d’on s’enfilava el camí cap als Banys Àrabs de la Moreria. Una ruta de 10 kms per visitar 5 joies de la ciutat amb les explicacions de l’historiador i company Alfred Boluda.

Per a Xàtiva Unida és important fer pedagogia de la necessitat de conservar el patrimoni i necessàriament s’ha d’incloure en les properes inversions dels futurs pressupostos.

Aquest mateix dilluns començarà l’edició del nou butlletí que en breu estarà a l’abast de tothom en paper i a les nostres xarxes.

Respecte al butlletí, Alfred Boluda destaca que «pretén crear consciència en la ciutadania i també en l’equip de govern de la necessitat de conservar el patrimoni, no sols com una mostra de respecte a les generacions que ens han precedit i a les que ens seguiran, sinó també com un instrument de generació de riquesa, material i immaterial”.

WhatsApp Portal de Xàtiva