Xàtiva Unida lamenta que la ciutat no haja estat escollida «Capital Cultural Valenciana»

218

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

  • La candidatura es va aprovar per unanimitat el passat plenari del mes de juny, tot i que, segons Xàtiva Unida, l’equip de govern no havia facilitat el contingut de la mateixa a la resta de grups polítics.
  • Segons el regidor Hèctor Cuenca “Açò mostra la debilitat de les polítiques culturals a Xàtiva. Tal i com vam explicar des de Xàtiva Unida al plenari, per a concedir la capitalitat cultural s’avalua la qualitat de la gestió cultural de la ciutat, que clarament suspèn per a la Generalitat”.

El passat dilluns 18 es van fer públiques les ciutats que ostentaran la capitalitat cultural valenciana el 2022, distinció que ha recaigut en els municipis d’Alzira i Aielo de Malferit.

El portaveu de Xàtiva Unida Miquel Lorente ha felicitat a les dos localitats i ha lamentat que Xàtiva no es compte, un any més, entre les ciutats escollides. En paraules del regidor “possiblement caldria fer una major autocrítica, abstenir-se de certes autocomplaences i posar els ciments adients per oferir una proposta cultural més atractiva i a l’alçada del moment”.

La candidatura de Xàtiva a aquesta distinció es va aprovar al plenari del passat mes de juny, per unanimitat de tots els grups, tot i que Xàtiva Unida denuncia que des de l’equip de govern «no s’havia facilitat el contingut de la memòria a la resta de grups polítics«. En la seua intervenció el regidor de Xàtiva Unida Hèctor Cuenca va explicar que el que s’avalua a l’hora de concedir aquesta distinció és la qualitat de la gestió cultural de la ciutat i no la seua història o simbolisme cultural. Per al regidor “que Xàtiva torne a perdre aquesta distinció mostra la debilitat de les polítiques culturals a Xàtiva, que clarament suspenen per a la Generalitat”.

Xàtiva Unida recorda que Xàtiva ja va presentar candidatura, també sense ser seleccionada, en les edicions de 2017, 2018 i 2019. Pel que fa a l’anterior convocatòria, Xàtiva Unida explica que «ni tan sols va presentar la sol·licitud, amb la única justificació per part de l’alcalde de que consideraven el procés, impulsat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, poc transparent«.

WhatsApp Portal de Xàtiva