Xàtiva Unida enfront de l’onada de calor proposa l’habilitació de refugis climàtics

Amor Amorós "les prediccions climàtiques per als pròxims dies són el suficientment fortes per habilitar espais climatitzats per a les persones"

297

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

A Xàtiva les temperatures es disparen a l’estiu i cal actuar entre aquells col·lectius que pitjor ho passen com ara els majors de 75 anys, malalts crònics o persones amb diversitat, entre altres.

Segons Amorós «des del consistori s’hauria de fer un seguiment de totes les persones vulnerables enfront de les altes temperatures i ser censades«. A més des de Xàtiva Unida s’ha indicat que «aquestes mesures han d’anar encaminades a ajudar els i les ciutadanes que no tenen bona climatització a casa i així poder trobar-se bé durant les hores més caloroses«. Per aquesta raó és proposa obrir al públic certs edificis municipals (CCX, Conservatori, Sales de la Casa de Cultura…) perquè qui vulga «és puga quedar les hores que estiguen oberts -matí i vesprada- i oferir aigua fresca«.

Des de la formació xativina s’ha informat de que aquesta proposta serà traslladada en la propera Comissió Informativa de l’Ajuntament de Xàtiva per a ser tractada junt amb la resta dels grups polítics del consistori.

Finalment s’ha considerat que cal facilitar l’accés a totes les piscines municipals, així com reforçar el reg en les zones verdes de la ciutat i en carrers i places.

WhatsApp Portal de Xàtiva