Xàtiva Unida demana que es respecte el valor patrimonial i estètic de la senda del Portet

467
  • L’ajuntament ha adjudicat per valor de 9.011,54€ la reparació d’aquesta senda, però en la informació feta pública no s’especifiquen els criteris d’actuació que es van a seguir.
  • D’altra banda, el pressupost per a aquesta reparació s’ha restat de la partida destinada a la casa de la Llum, que no s’ha executat a pesar d’haver patit greus desperfectes.

Aquest dia 29 de desembre l’equip de govern de l’Ajuntament de Xàtiva ha adjudicat per valor de 9.011,54€ la reparació de la senda del Portet, inclosa dins del PR-CV 78, la principal ruta senderista de la nostra ciutat. Aquesta senda conserva el traçat i alguns elements patrimonials de diferents èpoques històriques, així com un valor paisatgístic.

Davant la falta de claredat sobre l’actuació concreta que es va a realitzar, Xàtiva Unida ha demanat que es tinga en compte el valor patrimonial i paisatgístic d’aquest espai per tal d’evitar que es repetisquen actuacions poc estètiques com la que es va fer al camí que enllaça l’Ardiaca alta amb l’ermita de Sant Josep.

Eliminació del pressupost per a la Casa de la Llum

Xàtiva Unida també denuncia que aquestos 9.011,57€ han estat extrets de la partida destinada a la Casa de la Llum, que presenta greus desperfectes que amenacen la seua integritat des del despreniment del talús del canal d’aigua que va ocórrer a principi d’aquest any.

Segons el regidor de Xàtiva Unida Hèctor Cuenca “És intolerable que havent tingut tot l’any per a executar aquesta partida no sols no s’haja reparat el despreniment de la Casa de la Llum, sinó que ara s’agafen aquestos diners per a altres coses. Esperem que la partida contemplada per a la Casa de la Llum en 2021 s’execute prompte i en el que toca”.

WhatsApp Portal de Xàtiva