Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha acabat una primera ronda de contactes amb els interlocutors locals implicats en el benestar i la cura dels animals de la ciutat, per continuar treballant la nova Llei 7/2023 de Benestar Animal, que va entrar en vigor el passat 29 de setembre.

La regidora de Benestar Animal, Susana Gomar, es va reunir ahir amb els veterinaris i les veterinàries locals per a tractar alguns punts d’aquesta nova llei i reforçar el treball des de tots els àmbits.

Les reunions van començar amb l’associació CES colònies felines Xàtiva, van continuar amb l’associació de protecció d’animals de Xàtiva (SPAX), després amb les gestores i alimentadores de les colònies felines municipals i, finalment, amb els veterinaris i veterinàries locals. A més, s’ha establert contacte amb diferents empreses que gestionen les colònies felines de diversos municipis valencians.

L’Ajuntament està immers en l’adaptació a la nova llei, tant de l’ordenança municipal, com del propi Pla de les colònies felines, en el que està treballant per tal de millorar els seus protocols. A més, s’han posat en marxa campanyes de senyalització i de sensibilització per evitar l’abandonament i la promoció de l’adopció de cara a Nadal, així com la creació de guies que puguen facilitar l’enteniment de la llei per part de la ciutadania.

Quant a la gestió diària, des de l’aprovació de la nova llei el passat 28 de març, s’han esterilitzat 100 gates, amb els corresponents tractaments necessaris, i s’han realitzat 12 atencions veterinàries, tot amb un cost fins al moment de 20.837 euros. S’ha dotat amb un policia mediambiental i, amb el nou equip de govern, s’ha creat una regidoria exclusiva i amb pressupost exclusiu per a tractar l’aplicació de la nova llei. A més a més, s’han gestionat un total de 33 adopcions i es troben en marxa 7 més. També s’han comprat farmacioles amb medicines, gàbies de captura, d’estança i familiars, i s’ha contractat a una empresa per a oferir serveis de captura.

La regidora de Benestar Animal, Susana Gomar, ha declarat: “Durant aquests tres mesos de regidoria hem fet una diagnosi de com es troba la situació a la ciutat per poder treballar amb aquesta nova Llei. La valoració és molt positiva i creguem que s’ha d’aprofitar la ferramenta que ens ofereix la llei per a continuar treballant i millorar les condicions dels animals a la nostra ciutat”.

WhatsApp Portal de Xàtiva