Xàtiva rep les competències per a la construcció del futur Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional

L’actuació compta amb un pressupost de 2,41 milions d’euros en tres anualitats finançats per la Generalitat, i la cessió haurà de ser refrendada pel plenari municipal

312

L’Ajuntament de Xàtiva ha obtingut per part de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana la delegació de competències en matèria d’infraestructures de serveis socials per a la construcció del centre de dia per a persones amb diversitat funcional, dins del marc del «Pla Convivint» d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025.

El plenari municipal del passat mes d’abril va aprovar per unanimitat la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per tal de realitzar el canvi d’ús de la parcel·la on anirà ubicat aquest futur centre de dia, d’Educatiu-Cultural a Assistencial, i el següent pas era la cessió per part de la institució autonòmica que ara haurà de ser refrendada en plenari municipal. L’Ajuntament haurà de redactar el corresponent projecte d’execució i assumir la direcció facultativa.

Pel que fa al finançament, la Generalitat Valenciana atorgarà un total de 2,41 milions d’euros a l’Ajuntament de Xàtiva per a l’execució de les actuacions, repartits en 388.431 euros en 2022 i 1,01 milions en 2023 i 2024 respectivament. La delegació es finança mitjançant recursos financers derivats dels fons europeus «Next Generation».

«Obtindre la delegació de competències per a poder construir d’una vegada per totes el Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional és un fet importantíssim per a la ciutat, per als familiars de les persones amb diversitat funcional i per als propis usuaris. Aquesta ha sigut una reclamació històrica d’Aspromivise a la qual ens hem sumat tots els grups polítics municipals des de l’inici de la legislatura», ha indicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «després de tants anys de lluita és satisfactori veure que aquest servei serà una realitat i anem a treballar de valent des de l’Ajuntament per a que la construcció es produïsca en el menor temps possible i se solucionen els greus problemes que es vénen arrastrant pel que fa a les places dels usuaris».

Per la seua part, la regidora de Benestar Social Xelo Angulo ha indicat que «sempre hem donat suport a la lluita dels familiars dels usuaris d’Aspromivise per tractar de garantit els drets de les persones amb diversitat funcional. Vull donar les gràcies a totes i tots els qui hem caminat junts per aconseguir que millore la situació de les llistes d’espera, que des de l’Ajuntament hem tractat de suplir amb cessió d’espais, finançament de programes i professionals i amb altres institucions com la Generalitat que és qui té les competències a l’hora de realitzar les infraestructures».

WhatsApp Portal de Xàtiva