Xàtiva recupera la il·luminació monumental de la Col·legiata

1037

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

la-seo-portal-de-xativa

L’Ajuntament prepara la plaça de la Seu per rebre la Fira d’Agost

L’Ajuntament de Xàtiva ha completat la reposició de la il·luminació monumental d’un dels principals atractius patrimonials del seu centre històric: l’Església Col·legial Basílica de Santa Maria, coneguda popularment com la Seu. En total, s’han reposat 10 focus que projecten una il·luminació integral a tot l’edifici. Cada projector conté quatre llums de vapor de sodi de 400 w cadascuna, el que eleva la potència d’il·luminació a 16.000 w. La reposició ha estat complexa, atès que hi ha hagut d’intervenir en diversos immobles particulars. Queda per millorar la il·luminació de la façana nord de la Seu, a l’espera d’instal·lar dos nous projectors que completarien el conjunt.

També s’ha procedit a il·luminar la placeta que acull el monument als germans Villanueva, obra d’Inma Abarca, on a més s’han instal·lat dos nous bancs. En aquest àmbit d’actuació s’ha procedit a instal·lar dos projectors al nou aparcament del carrer Caldereria, ja que en ser un espai de nou aprofitament no disposava d’enllumenat públic suficient per a l’ús actual a què es destina.

Així mateix, l’Ajuntament ha procedit a la renovació dels focus instal·lats a la plaça de la Trinitat que il·luminen la monumental font gòtica del segle XV, la portada del convent de la Trinitat, edifici on es troba l’Arxiu Municipal de Xàtiva i el Palau d’Alarcó, seu dels Jutjats de Xàtiva.

En els propers dies, s’ampliarà aquesta actuació amb la il·luminació del retaule de ceràmica de la Casa Artigues, instal·lant un projector que il·luminarà la façana de l’edifici des del paviment.

S’estima que el cost total de les intervencions executades superarà els 18.000 euros.

El regidor de Serveis Públics, Ignacio Reig, fa una previsió de les actuacions a realitzar en matèria d’enllumenat en vies públiques: «estem molt satisfets amb el resultat obtingut. Hem aprofitat la instal·lació existent per posar nous focus i recuperar completament la vistositat de la il·luminació nocturna de la Col·legiata. La plaça de la Trinitat estava pràcticament a fosques i molts veïns ens havien demanat actuar. Abans de final d’any, volem fer una remodelació integral de l’enllumenat a la plaça de l’Hort de Mora i estem treballant per millorar la seguretat a l’avinguda de les Corts Valencianes, instal·lant nous projectors led enfocats cap als passos de vianants. Per a final d’any, queda la il·luminació del castell que està en fase de projecte i finançament. Esperem poder confirmar aquesta intervenció en poques setmanes «.

WhatsApp Portal de Xàtiva