Xàtiva recorda que no es pot cremar ni llençar la poda als contenidors

193

Davant l’actual situació de confinament derivada de l’Estat d’Alarma per la pandèmia, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Xàtiva ha fet un recordatori als residents de les zones de disseminat de Bixquert i Carraixet. Medi Ambient recorda que els plans de crema de restes de poda estan suspesos en tota la Comunitat Valenciana des del 16 de març. És a dir, actualment i fins a nova ordre, no es poden cremar restes de poda. Les autoritats recomanen que tota resta de poda es conserve a dintre de la parcel·la particular, en un lloc sec.

Així mateix, Medi Ambient ha fet una crida especial per recordar que està prohibit abocar les restes de poda als contenidors de residus sòlids urbans, ja que, d’una banda ho impedeix la normativa municipal i, d’altra, l’acumulació de poda pot esdevenir un focus de brutícia en descomposició. A més a més, Medi Ambient recorda que les instal·lacions de l’Ecoparc de Xàtiva treballen a hores d’ara en règim de serveis mínims, estant tancades al públic durant el confinament i obrint-se, únicament, per a serveis municipals i empreses.

El servei de recollida de residus sòlids urbans continua amb freqüència diària. Tots els dies es desinfecten els contenidors, tant de restes orgànics com de recollida selectiva, així com els voltants del seu emplaçament. Pel que fa al servei de recollida de mobles i d’estris voluminosos, continua actiu de dilluns a divendres, amb cita prèvia cridant al telèfon 96 325 58 75.

WhatsApp Portal de Xàtiva