Xàtiva reclamarà al COR 266.000€ per sobrecostos en el trasllat del fem

307

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament traslladava el fem des de 2012 fins novembre a una planta que superava els 30 minuts de trajecte el que suposava 66.000 euros de sobrecostos a l’any

La Junta de Govern Local, a proposta de la regidoria de Medi Ambient, ha aprovat reclamar al COR 266.586€ en concepte de sobrecostos pel trasllat del fem de Xàtiva a la planta de Ròtova des de desembre de 2012 fins novembre de 2016.

Esta quantitat ve generada per la distància a la qual es troba esta planta de tractament, la qual supera els 30 minuts com a màxim de trajecte establerts al pla zonal del Consorci de Residus. Segons la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno “Xàtiva ha estat pagant les mancances del COR i eixes deficiències en infraestructures déu assumir-les el Consorci no els veïns i les veïnes de Xàtiva”. Tot i això, la nova direcció ja ha solventat esta situació. El passat 28 de novembre es va produir un canvi en la destinació dels residus de Xàtiva i actualment es porten a Guadassuar, pel que estos sobrecostos s’eliminen. Segons Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva i president de l’entitat “el COR assumirà tots estos sobrecostos, de fet ja s’ha habilitat una línia de crèdit per cobrir estes responsabilitats patrimonials derivades d’una mala gestió durant l’anterior legislatura”.

5.557 euros de sobrecost al mes
Durant 48 mesos s’ha estat abonant al mes a l’empresa adjudicatària del servei de fem, INDITEC, 5.557,41€ en concepte de sobrecostos per traslladar el residus a l’estació de transferència de Ròtova. El que suposa 66.688,92€ a l’any.

Esta reclamació ja es va realitzar el juliol de 2013 però el COR, presidit aleshores per Vicent Parra, regidor de l’Ajuntament de Xàtiva, no va respondre.

WhatsApp Portal de Xàtiva