L’Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa una campanya per al control de soroll dels ciclomotors, la qual s’està desenvolupant per diferents punts de la ciutat des de la passada setmana.

Fins al moment la Policia Local ha tramitat un total de tretze propostes de sanció per alteració de les característiques de les motos, junt amb altres nou sancions degudes a altres conceptes com ara no disposar de papers o no tindre la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) en vigor.

«Amb l’arribada de l’estiu és evident el malestar produït pel soroll de les motocicletes i ciclomotors a Xàtiva. La incorporació de nous agents ens ha permés realitzar diferents controls en diferents punts de la ciutat durant els últims dies», ha indicat el regidor de Seguretat Ciutadana Ignacio Reig, qui ha reconegut que és «és molt difícil controlar el soroll de les motocicletes a tots els punts de la ciutat, però cal fer un esforç per recuperar el respecte per l’espai públic comú. La contaminació pel soroll és un fet que no acaba d’assumir-se com una agressió a la resta de veïns, i per això és necessari conscienciar al respecte».

En aquest sentit, l’Ajuntament de Xàtiva ha realitzat un total de cinc noves incorporacions que passen a formar part de la plantilla de la Policia Local de la ciutat, el que permet incrementar les tasques de vigilància i de control en aquests aspectes. Als nous agents cal sumar també la desena de Policies que es troben en aquests moments formant-se a l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), i que tornen a la ciutat per sumar-se al dispositiu estival.

WhatsApp Portal de Xàtiva