Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza ha presentat aquest divendres la programació amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

La jornada del dia 25 serà la que concentrarà el gruix de les activitats, començant amb un seminari sobre violència de gènere organitzat per la Policia Local de Xàtiva i que porta per títol «Xàtiva es mou per la violència de gènere» (9:30h, CCX), mentre que a les 12 hores es realitzarà la concentració a la porta de tots els centres sanitaris del departament de Salut Xàtiva-Ontinyent. Ja per la vesprada, a les 17h tindrà lloc en l’auditori de Sant Agustí la jornada de portes obertes del Conservatori Lluis Milan amb protagonisme de «La dona en les arts escèniques», i a la mateixa hora al JOC es realitzaran consignes contra la violència de gènere.

Pel que fa als actes organitzats pel Consell de les Dones per la Igualtat per al 25 de novembre, a les 18 hores es realitzarà la recepció de les pancartes participants al VII Concurs de pancartes i l’acte de lliurament de premis, i a les 19 hores s’iniciarà la marxa contra la violència de gènere des de l’Ajuntament. En finalitzar la marxa es llegirà el manifest del Consell Municipal de les Dones per la Igualtat, i a les 20h tindrà lloc la concentració del 25 de novembre contra la violència de gènere i en record de les dones assassinades.

La programació, no obstant, ja està en marxa des de principis d’aquest mes. Fins al 22 de novembre es pot participar al concurs de relats breus «Prou de violència masclista, 25 de novembre», i ahir va tindre lloc una xerrada per a embarassades i dones lactants i la projecció de la pel·lícula «Mustang» amb un posterior debat organitzat per Xàtiva Unida. Hui divendres a les 17:30 tindrà lloc l’entrega de premis del concurs de dibuixos i del concurs de cartells, en el qual s’ha imposat el treball presentat per Carles Taengua Delgado de l’IES Josep de Ribera. A les 18:30h, a més, està prevista una xerrada sobre sexualitat al JOC.

El 20 de novembre es realitzarà al JOC el mural contra la violència de gènere (17h) i per al 23 de novembre està prevista l’activitat «Curts per la igualtat» que organitza el PSPV-PSOE a la seua seu (19h). El 24 de novembre es produirà a la Casa de Cultura (18h) una xerrada titulada «Salut mental i gènere» a càrrec de Maria Huertas, i també estarà actiu fins eixe dia la campanya ‘Sabates roges contra la violència de gènere’. «Aquesta campanya ha nascut de les coordinadores d’igualtat dels centres educatius amb la intenció de visibilitzar la crueltat que es viu dia a dia en la violència masclista. També s’han sumat altres entitats com ADEXA o el departament de Salut» ha explicat la regidora Lena Baraza.

A més a més, en el cap de setmana del 26 i 27 de novembre es realitzaran activitats i accions de sensibilització en totes les competicions esportives que se celebren a la ciutat. Per últim, el dia 1 de desembre a les 19 hores, la Directora General de l’Institut Valencià de les Dones Maria Such impartirà una ponència respecte al paper de les administracions front a la violència de gènere, organitzada pel PSPV-PSOE a la Casa de Cultura.

Biblioiguals

En la roda de premsa s’ha aprofitat també per ressaltar la segona edició de la campanya «Biblioiguals», un projecte de coeducació que fomenta l’educació en igualtat de les xiquetes i xiquets d’infantil i de primària dels centres escolars de Xàtiva, acompanyada d’un lot de llibres i contes per a incorporar-los a les prestatgeries.

«Creixem des de menuts amb els contes, relacionant-nos i aprenent a partir de les seues històries. En aquest sentit la campanya busca donar a conèixer eixos contes que treballen la igualtat, adjuntant una unitat didàctica respecte als mateixos, i enviant tot el material als centres educatius per a que puguen tindre una biblioteca centrada en la igualtat», ha indicat la regidora Lena Baraza.

La principal novetat d’aquesta edició és la creació d’una mascota, que porta el nom de Respe, i que reforçarà la campanya els propers dies 24 i 25 de novembre acudint a tots els centres escolars de la ciutat.

WhatsApp Portal de Xàtiva