Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La regidoria de Dona i Igualtat de Xàtiva ha presentat la cançó «Estima’m bé» composta per a la campanya vinculada al 25N que s’està treballant en tots els centres educatius de la ciutat en aquest any 2021.

La campanya «Estima’m bé» va començar l’any passat per tal de previndre la violència de gènere entre els i les adolescents, i aquest any es reedita amb motiu del 25 de novembre amb una cançó creada per a l’ocasió, la qual s’ha distribuït entre tots els centres educatius per treballar amb ella.

La regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza ha manifestat que «és essencial treballar en el món educatiu i per això treballem en campanyes destinades als centres de Xàtiva. ‘Estima’m bé’ és un missatge molt positiu que pot treballar-se en qualsevol edat», al temps que ha destacat «la gran participació i el magnífic treball de les coordinadores en les activitats programades tant per al 25N com per al 8 de març».

Per la seua part, la compositora de la peça, l’ontinyentina Mireia Tortosa, vocalista del grup Tendur, ha explicat que «la cançó és alegre perquè s’ha intentat transmetre el missatge de que viure en un món millor del que vivim s’ha de fer des de l’alegria, i més quan es tracta dels més menuts». Tortosa ha indicat que «com en la campanya, la cançó busca desmuntar els mites de l’amor romàntic i crec que pot arribar a connectar amb moltes persones».

Actes pel 25N

Cal recordar que aquest dijous 25 de novembre està prevista la tradicional marxa contra la violència de gènere, coordinada com és habitual per l’associació Xateba, i que eixirà a les 19 hores des de l’Ajuntament de Xàtiva. Prèviament, a les 18 hores, tindrà lloc la recepció de pancartes participants i el lliurament de premis, i a les 20 hores se celebrarà la concentració contra la violència de gènere i en record de les dones assassinades.

Les cites al voltant del 25N es completen divendres amb la representació de l’obra «Las putas amas de casa» (Gran Teatre de Xàtiva, 20:30 hores), per a la qual ja s’han exhaurit les entrades; i una caminada de 6,5 km contra la violència de gènere el dissabte 27 amb eixida a les 9:30h des de la Casa de les Dones.

La programació es complementa amb activitats acadèmiques com el III Seminari sobre Violència de Gènere en Xàtiva per a l’alumnat FP i amb activitats lúdiques al Centre Joventut, Oci i Cultura (JOC) durant tot el cap de setmana.

WhatsApp Portal de Xàtiva