Xàtiva posa en marxa a la biblioteca la campanya de dinamització lingüística «Llig en valencià»

La iniciativa comença el proper dilluns 26 de setembre i busca potenciar la lectura de llibres en valencià amb l’obsequi d’una bossa amb la imatge de Felip Vé

199

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa, a través de la regidoria de Política Lingüística i en col·laboració amb la Biblioteca, una campanya de dinamització lingüística que s’anomena «Llig en valencià» i que es posarà en marxa el proper dilluns 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües.

La iniciativa, que podran gaudir tant les persones usuàries de la Biblioteca Infantil com de la Biblioteca d’Adults, té com a objectiu la potenciació de la lectura de llibres en valencià i consisteix en l’obsequi d’una bossa de cotó ecològic a tota persona que s’emporte en préstec un o més llibres en valencià. La bossa compta amb la imatge de Felip Vé cap per avall formada amb paraules característiques del valencià de Xàtiva, a manera de cal·ligrama.

La imatge, dissenyada per Lola Terreta, està composta per nombroses paraules i expressions característiques del valencià de Xàtiva que dibuixen la figura cap per avall de Felip Vé, i entre les quals podem trobar termes com «socarrats», «arnadí», «cosconelles», «trapatroles», «balòstia», «derringlat», «caramull», «enrossinar-se», «la fira» o «el castell».

Per a la regidora de Política Lingüística i Biblioteca Mariola Sanchis, «aquesta iniciativa és una magnífica proposta ja que promou la lectura de llibres i alhora potencia el valencià mitjançant una imatge icònica que forma part del nostre referent cultural».

WhatsApp Portal de Xàtiva