Xàtiva portarà a plenari l’acceptació de la delegació de competències del Pla Edificant per al CIPFP La Costera

La inversió al centre augmentarà fins als vora 1,5 milions d’euros degut a l’actualització de preus

249

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Conselleria d’Educació ha delegat a Xàtiva les competències per a la reforma integral del Centre de Formació Professional de la Costera, una obra dotada amb 1.461.036,96 euros, pel que aquest dissabte es portarà al plenari municipal l’acceptació d’aquesta delegació de competències, pas necessari per poder iniciar tots els tràmits respecte a la licitació del projecte i de l’obra.

Cal indicar que s’ha produït una actualització dels preus degut a l’increment del cost dels materials en els darrers mesos, ja que les obres tenien un cost inicial de 1,25 milions. D’aquesta manera l’augment del pressupost de les obres serà de vora 250.000 euros.

Entre les actuacions que es van a dur a terme es contempla la retirada i substitució de les cobertes de fibrociment, així com la substitució de fusteries exteriors i l’adequació de diversos tallers i aules de la planta baixa amb revestiments i substitució de les instal·lacions existents.

També es produirà una notable millora pel que fa a l’accessibilitat al centre, assegurant una actuació completa que garantisca qualsevol itinerari accessible des dels accessos i patis fins als espais interiors de l’edifici. En aquest sentit, es millorarà la rampa de l’accés principal, s’habilitarà una entrada accessible per l’accés posterior, se salvaran els accessos a aules i tallers, i s’adaptarà l’accessibilitat als lavabos de la planta baixa, primera i segona planta.

Altres millores afectaran a l’adequació de la vorera perimetral de la façana nord, la formació d’una coberta accessible sobre el bloc que correspon a la cafeteria, la formació d’una marquesina per a l’estacionament de bicicletes i recàrrega de bicicletes elèctriques al carrer acadèmic Maravall, la substitució de la caldera per altra d’alta eficiència energètica amb sistema centralitzat de calefacció, la formació d’una marquesina d’accés al bloc nord pel pati i la substitució de la marquesina d’accés a la cafeteria; i les instal·lacions de zones general pel que fa al sanejament, baixants i conductors d’electricitat.

A més a més, també es procedirà a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum amb compensació d’excedents, amb l’objectiu de reduir el consum energètic mitjançant energies renovables i amb altre objectiu secundari amb fins pedagògics.

«Serà una reforma integral i una inversió més que necessària en un dels centres educatius de referència de la nostra ciutat, que el passat curs celebrava el seu 75 aniversari», ha indicat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha afegit que «gràcies al Pla Edificant podrà dur-se a terme aquesta reforma integral per part de l’Ajuntament de Xàtiva».

WhatsApp Portal de Xàtiva