Xàtiva participa de la campanya de reciclat de xicotets electrodoméstics

697

El dimarts 3 de maig la regidoria de Medi Ambient recollirà els aparells a 4 zones de la ciutat. La regidoria de Medi Ambient participa de la campanya de reciclatge de xicotets d’electrodomèstics dissenyada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic. En este sentit, el pròxim dimarts 3 de maig es recolliran aparells inferiors a 25 centímetres en 4 zones de la ciutat.

Segons ha dit la regidora de l’àrea, Pilar Gimeno (Compromís)Aquesta iniciativa és una excel·lent manera de conscienciar la població dels beneficis i també d’incidir en la necessitat de reciclar. Molta gent no sap quin és el procediment per desfer-se d’un electrodomèstic i per desconeixement acaba llançant-lo al contenidor de residus urbans sense ser conscient del que això suposa en termes de contaminació mediambiental”.

A partir de les 10 del matí 3 bicicletes adaptades recorreran diferents àrees de Xàtiva per arreplegar tots aquells electrodomèstics menuts que els veïns i veïnes vulguen reciclar.

  • De 10 a 12 del migdia recolliran per la zona de Sant Francesc.
  • De 12 a 2 de la vesprada per la zona de Sant Pere.
  • De 4 a 6 de la vesprada per la zona del barri del Carme.
  • De 6 a 8 de la vesprada per la zona del barri Nord-oest.

A més, aquesta campanya té un al·licient afegit. Entre totes les persones que dipositen algun aparell es sortejaran dos viatges al Parc Nacional del Teide.

Segons les entitats encarregades del reciclat d’aquests aparells, d’un mòbil o d’un ordinador es pot reciclar o reutilitzar més del 90% dels seus components. Però actualment, segons l’ONU, el 2013 la quantitat de residus d’aparells electrodomèstics i electrònics (RAEE) estava al voltant de 49 millons de tones, uns 7 quilos per cadascun dels 7000 milions d’habitants del planeta i la xifra no deixa de crèixer.

“Amb aquesta iniciativa –ha afegit Gimeno- el que volem és contribuir en l’estalvi d’energia que suposa no crear components des de zero i també ajudar a pal·liar l’esgotament de recursos naturals. Esperem que els xativins i xativines ens ajuden a aconseguir-ho”.

WhatsApp Portal de Xàtiva