Xàtiva organitza una campanya a les escoles i activitats a la biblioteca amb motiu de la festivitat de Tots Sants

La campanya «Va de monstres» arriba a l’alumnat de Primària mentre que la sala infantil de la biblioteca es convertirà en un laboratori i un laberint gegant

214

L’Ajuntament de Xàtiva realitzarà una sèrie d’activitats educatives i culturals la propera setmana amb motiu de la festivitat de Tots Sants.

D’una banda, des de la regidoria de Política Lingüística, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, s’ha preparat la campanya «Va de monstres» per tal de promoure el valencià entre l’alumnat de Primària dels centres educatius.

Es tracta d’una iniciativa de dinamització lingüística que consisteix en el repartiment per les escoles d’una baralla de cartes per a conèixer els personatges de por valencians i per a practicar i aprendre valencià mentre es juga.

S’han repartit un total de cinc jocs de cartes i cinc cartells per escola, perquè estiguen a disposició del col·lectiu de mestres del centre i poder així emprar-los a l’aula quan ho consideren oportú.

«Hem aprofitat la proximitat de la festivitat de Tots Sants per dur a terme aquesta proposta perquè pensem que és un bon moment per a que els infants coneguen els personatges de por que formen part de la nostra tradició cultural mentre practiquen i juguen en valencià», ha manifestat la regidora de Política Lingüística Mariola Sanchis.

La Biblioteca «Espanta la por»

D’altra banda, la Biblioteca Municipal de Xàtiva també ha preparat dos tallers de cara a aquesta festivitat, dins de la campanya que promouen diverses biblioteques valencianes amb la col·laboració de la Diputació de València i del Museu d’Etnologia.

El dimarts 25 d’octubre es realitzarà l’activitat «Les pocions màgiques de la fetillera», on les bruixes ensenyaran a les xiquetes i xiquets els seus encanteris i també a fer les seues pròpies pocions màgiques, convertint la sala infantil en un laboratori científic. Aquest taller està dirigit a xiquetes i xiquets entre 4 i 12 anys.

D’altra banda, el dijous 27 d’octubre es realitzarà l’activitat «Caçadors de gambosins», on una fetillera comptarà a les xiquetes i xiquets una història sobre com són aquests xicotets monstres valencians nomenats gambosins, amb un repte inclòs: buscar-los en la sala infantil, la qual es convertirà en un gran laberint gegant. Aquest taller està dirigit a xiquetes i xiquets entre 3 i 6 anys.

Cal tindre en compte que els dos tallers estaran limitats a 30 persones i és necessària inscripció prèvia que es pot realitzar a la Biblioteca Municipal. Les dues activitats començaran a les 18:30 hores.

WhatsApp Portal de Xàtiva