Xàtiva organitza les jornades «Canvia el final» per a la prevenció del suïcidi

Les jornades, que tindran lloc entre el dissabte 23 i el dilluns 25, inclouen un concert, xerrades i una presentació de llibre

49

L’Ajuntament de Xàtiva, de la mà de l’Església Bautista de Xàtiva, organitza aquest pròxim cap de setmana les jornades «Canvia el final» que pretenen conscienciar sobre la importància en la prevenció del suïcidi, principalment entre els més joves. Les activitats tindran lloc entre el dissabte 23 de març i el dilluns 25, i inclouen un concert, dues xarrades-col·loqui i una presentació de llibre.

Les xerrades porten per títol «Afrontant el dol de la nostra filla» i seran impartides, principalment, pel matrimoni tarragonés Miquel Lara i Rosa Burguera, qui coneixen de primera mà la importància en la prevenció del suïcidi i en com afrontar la mort inesperada d’un fill. La primera xerrada tindrà lloc el diumenge 24 a els 10.30 h. a l’Església Evangèlica Bautista de Xàtiva, al carrer Argenteria, 73, i estarà oberta a qualsevol persona interessada. La segona xerrada, que inclourà actuació musical, tindrà lloc el dilluns 25 de març, està programada per a l’alumnat de l’IES Lluis Simarro i l’IES Josep de Ribera i inclourà diversos passes a cada institut.

El concert correrà a càrrec del grup SAL150, una banda de folk rock celta de Tarragona consolidada al 2006 i que compta amb un directe àgil i dinàmic per a tots els públics. Actuarà el dissabte 23 a les 20.00 h a l’Albereda Jaume I de Xàtiva, al costat de l’Ajuntament.

Finalment, el dilluns 25 a les 19.00 h tindrà lloc la presentació del llibre «Una puta merda», a la Casa de Cultura. Els autors, el mateix matrimoni tarragonés format per Miquel Lara i Rosa Burguera, explicaran com van afrontar la situació tràgica i repentina davant la mort d’un fill.

«L’objectiu d’aquestes jornades és conscienciar a la societat, especialment els joves, sobre la problemàtica del suïcidi amb l’objectiu de prevenir-lo, i a més pretenen ser un bàlsam per a totes aquelles famílies que coneixen el dolor d’aquesta pèrdua» ha explicat el pastor de l’Església Bautista de Xàtiva, Esteban Ramón.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Amor Amorós ha expressat: «Els joves són una població sotmesa a un estrés molt específic, i per tant és necessari implementar accions d’impacte per a la prevenció del suïcidi. A més a més, fer-ho de manera coordinada amb l’associació Evangelista ens assegura poder arribar a tota mena de públic, també als familiars que els rodegen i que poden aprendre a reconéixer els símptomes previs i actuar en conseqüència«.

WhatsApp Portal de Xàtiva