Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest matí la campanya «Abraça’m i cuida’m» al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, i que comptarà amb distintes activitats.

Aquest divendres 3 de juny a les 18 hores, a l’Albereda Jaume I (junt al BBVA) es realitzaran jocs i tallers sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la correcta gestió de residus, amb la col·laboració del Consorci de Residus V5, mentre que el dissabte 4 de juny està prevista una eixida per a conèixer la nostra diversitat amb eixida a les 9 hores des de la Font dels 25 dolls. Es tracta d’una activitat organitzada per l’Associació Valenciana d’Ornitologia i Bosc Primigeni per tal de sensibilitzar sobre la conservació dels ocells i els seus hàbitats. El recorregut anirà des del camí de Sant Antoni fins a l’espai de la Casa de la Llum, passant per la Cova Negra, i en el trajecte s’aniran explicant les diferents espècies d’ocells, flora i fauna autòctona de Xàtiva.

A més a més, durant la setmana del 6 al 10 de juny es realitzaran diferents xerrades informatives dirigides a l’alumnat de 4º de Primària dels diferents centres escolars de Xàtiva. La intenció és conscienciar sobre els objectius de desenvolupament sostenible i l’agenda 2030, i les xarrades estaran impartides pels dos educadors ambientals de l’Ajuntament de Xàtiva.

Per últim, el dissabte 11 de juny tindrà lloc la jornada «1m2 contra la basuraleza», del Projecte Libera dut a terme per SEO/BirdLife i per Ecoembes, i que comptarà amb la col·laboració del Consell de la Joventut de Xàtiva. Aquesta activitat s’iniciarà a les 10 hores i tindrà dos punts diferenciats: d’una banda la Nevera i la Costa del Castell de Xàtiva, per a famílies i xiquetes i xiquets menors de 12 anys (punt de trobada pàrquing del Bellveret); i el paratge Natural de la Cova Negra per a joves i públic en general (punt de trobada Casa de la Llum). Les inscripcions per a aquesta activitat s’hauran de realitzar a través de la web https://interpretayeduca.com/es/event-directory.

«Som conscients de la necessitat d’abordar els problemes ambientals des d’un punt de vista integrador, per això plantegem aquesta setmana plena d’activitats per conscienciar a la gent de que el problema de la contaminació i el canvi climàtic el tenim a prop de casa. Ha augmentat la preocupació dels ciutadans al voltant d’aquest tema, però encara queda molta feina per fer», ha indicat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha incidit en que «aquestes activitats són participatives, pel que comminem a tota la ciutadania a involucrar-se de manera directa en la cura i el manteniment del medi ambient».

WhatsApp Portal de Xàtiva