Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Aquest matí, a les 12 hores, ha tingut lloc una concentració a la porta de l’Ajuntament, convocada pel Consell Municipal de Dones per la Igualtat de Xàtiva. El motiu de la concentració ha estat mostrar la solidaritat del poble xativí amb les dones afganeses i la greu situació que pateix el país asiàtic en aquests moments.

A la lectura del manifest, Xelo Gómez demanava a l’Estat Espanyol que no reconeguera el nou govern talibà i feia una crida per ajudar a totes les dones i xiquetes que seran sotmeses a aquest règim.

En una entrevista a Portal de Xàtiva, Xelo explicava que els drets de les dones afganes sofrirà una regressió absoluta al règim medieval, «ja està bé de tota aquesta cultura patriarcal, fanatisme i extremista talibà» demanava.

Xelo Gómez denuncia que «estem deixant que les dones i les xiquetes d’Afganistan estiguen condemnades a perdre la vida, inclús en sentit figurat: no poden anar a l’escola, ni anar sense acompanyament masculí, ni, inclús, ensenyar el turmell…» denuncia Xelo.

A més, Xelo Gómez ha llançat un missatge a totes aquelles persones que no accepten aquesta lluita feminista: «la societat ha de ser capaç d’empatitzar i de ficar-se en el lloc d’una altra persona«. «Per a ells les dones no som persones, i no se’ns pot cosificar«, tal com passa a la sèrie de ‘El cuento de la criada’.

Per a finalitzar, Xelo ha explicat que aquest canvi de mentalitat ha de passar des de l’educació i el treball fins a l’àmbit polític i social.

Encara que hem aconseguit alguna cosa «hem d’estar vigilants i alerta» finalitzava.

WhatsApp Portal de Xàtiva