Xàtiva llança un canvi de model en benestar social

378

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha impulsat la creació del nou Consell d’Acció i Polítiques Socials de Xàtiva (CAPS), el que en la pràctica suposa la substitució de l’actual Consell Local d’Acció Social (CLAS) per tal d’ampliar sensiblement el número de col·lectius que en formaven part. L’objectiu, segons Angulo, és “donar un nou enfocament a la política social de la ciutat, ampliant el número d’entitats que se sumen a aquest òrgan de participació i oferint una visió global per integrar totes les polítiques socials que es duen a terme a Xàtiva”. La mesura ha rebut el vist plau de tots els grups polítics municipals en la comissió de Benestar Social i ara passarà pel plenari per a la seua aprovació definitiva.

D’aquesta manera el nou CAPS integra als col·lectius que formen part del CLAS (Creu Roja, Càritas, Gent de la Consolació i Compromiso Social Evangélico) i augmenta el nivell de participació per part d’entitats procedents d’altres camps com ara Immigració (BALCAN i AVSA), Dona (Xateba i Tyrius), Cooperació (Fons Valencià per a la Solidaritat, Manos Unidas i Amics del Poble Saharaui), Diversitat Funcional (Axem, Afilacos, Aspromivise, Acofem, Associació de Persones Sordes, Divergents i AECC), Menors (Centre d’Estimulació Primerenca) i Majors (UDP, TAS i Centre de Dia Pérez Bruschetti). A més a més, el CAPS comptarà amb representants de cadascun dels grups polítics municipals presents al consistori, així com tècnics de l’equip social base de la regidoria.

Angulo ha explicat que el moment de donar aquest “pas endavant és ara, ja que durant el primer any de legislatura calia atendre les urgències que ens trobàrem”. Segons la regidora, la mesura tracta d’impulsar un nou model de política social proactiva per evitar que s’arribe a aquestes situacions d’emergència social. “El CLAS -detalla Angulo- aborda el tractament de situacions en les quals és urgent passar a l’acció. Amb la creació del CAPS aconseguim superar el model dissenyat durant l’època del Partit Popular, per tal de tenir una visió de conjunt de la realitat que ens ajude a detectar situacions problemàtiques, diagnosticar i trobar solucions per a poder prevenir la seua aparició”.

WhatsApp Portal de Xàtiva