Xàtiva llança la campanya «Aquest estiu toca» contra el consum d’alcohol i drogues

129

Solopizza Xàtiva

Des de les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana son conscients dels difícils mesos que tota la població està vivint a conseqüència de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Durant la pandèmia, i especialment en el confinament, van disminuir les borratxeres en la joventut, passant del 46,2% al 25,3% en els homes, i del 41,3% al 22,8% en les dones. Aquestes xifres suposen una caiguda del 44% al 23% de mitjana, aproximadament.

La UPCCA es sabedora de l’esforç fet per tota la ciutadania i, aquest estiu, volen reconéixer especialment a la joventut. Aquest sector de la població s’ha vist privada de les opcions d’oci comunitari i les relacions entre iguals, sabent de la importància que aquests factors tenen en l’adolescència. A més, han fet front a dos cursos acadèmics atípics, amb suspensió de classes presencials i incertesa, la qual cosa els ha fets més estressants si cap.

Amb la fi de l’estat d’alarma i la relaxació de les mesures COVID-19, els i les joves es troben amb la possibilitat de poder retrobar-se, amb el desig de recobrar aqueixa anhelada normalitat pre-pandèmia, la qual cosa pot afavorir la reaparició del fenomen del botellot, així com el consum d’altres drogues, legals i il·legals, i situacions on realitzar els primers consums experimentals.

Per aquest motiu, des de les UPCCAs de la Comunitat Valenciana llancen la campanya “Aquest estiu toca”, amb l’objectiu de visibilitzar i donar continuïtat a totes eixes conductes saludables que hem redescobert i a les quals els hem dedicat més temps, eixes maneres de gaudir, que en els dies amb notícies tristes ens donaven vida: l’esport, la naturalesa, les joies de la nostra terra, les converses llargues amb amics i amigues,… les emocions tranquil·les. Totes aqueixes activitats que suposen sumar factors de protecció i restar factors de risc en el desenvolupament de la joventut.

Ara que podem eixir i gaudir, aquest estiu toca viure sense alcohol, sense drogues, amb responsabilitat“.

WhatsApp Portal de Xàtiva