Xàtiva invertirà 244.000 € en obres del Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació

541

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Reig: «la prioritat és generar llocs de treball i atendre les necessitats bàsiques de diverses infraestructures municipals»

L’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat la relació d’inversions corresponents al Pla Provincial d’Obres i Serveis 2016 (PPOS). Dilluns passat 30 de maig, la junta de govern local va acordar per unanimitat remetre a la Diputació de València les obres a realitzar en el marc d’aquest pla, per un total de 244.675 euros. La major part d’aquest pla es destinarà a cobrir la segona fase del Pla de Sostenibilitat d’Infraestructures (PSI), que permetrà la contractació directa d’entre 17 i 20 treballadors en les àrees d’agricultura, parcs i jardins, brigada de serveis municipals i turisme .

Aquesta segona fase del PSI abordarà intervencions en diversos serveis municipals com l’adequació inicial del nou centre social d’Abu Masaifa, l’ampliació d’accessos del Camp Murta, diverses actuacions a la glorieta de José Espejo, reparacions en immobles de titularitat municipal en el nucli antic i a la zona monumental del cementeri municipal o neteja de camins rurals. En total, per a aquest conjunt d’actuacions es destinaran 188.075,37 euros del PPOS.

Gràcies al PPOS, l’Ajuntament ha dotat de pressupost aquelles obres difícils de dur a terme amb mitjans propis i realitzarà, mitjançant execució directa, una relació d’obres menors que va des de la intervenció a la glorieta de José Espejo fins a la rehabilitació de les antigues oficines i el reforç de les torres d’il·luminació del Camp Murta, perquè aquestes puguen sostenir la instal·lació de nous projectors led que milloren la il·luminació del terreny de joc. També està prevista la construcció de dues noves rotondes al polígon industrial la Vila i al polígon B.

Per a la senyalització d’accessos a la zona de Bixquert, el PPOS 2016 preveu una inversió de 14.000 euros, mentre que les obres d’impermeabilització a realitzar al carrer Olímpic, necessàries per evitar inundacions dels aparcaments subterranis, rebran una partida de 18.000 euros.

El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, ho explica: «la prioritat és generar llocs de treball i atendre les necessitats bàsiques de diverses infraestructures municipals. Estem molt satisfets amb els resultats de la primera fase del PSI i pensem que aquesta és la línia de treball que cal seguir. Al final de la legislatura, ens agradaria haver intervingut en cadascun dels carrers de Xàtiva».

Actuacions a Torre Lloris, Sorió i Annauir

Les pedanies també es veuran beneficiades per les inversions del PPOS 2016, tal com va passar amb l’anterior Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació. Concretament, Torre Lloris rebrà una inversió de 10.225 euros per a l’adequació de voreres i jardins públics. Per la seua banda, a Sorió es duran a terme actuacions de millora del seu centre social i en l’antic calabós per un import de 6.175 euros, mentre que a Annauir s’invertiran 8.200 euros en la creació de noves instal·lacions esportives. Totes aquestes actuacions han estat sol·licitades com a prioritàries pels alcaldes pedanis de cadascuna d’aquestes localitats.

WhatsApp Portal de Xàtiva